Folk, der kender mig og dem der læser fast med her på bloggen, ved, at jeg er noget af en øko freak. Jeg er fan af produkter, der er fremstillet med omtanke for miljøet, og som er sunde for mig og min familie. Jeg er ikke flov over at sige, at det er sidstnævnte, der betyder mest. Særligt min søns sundhed vejer tungest, når jeg kommer økologiske fødevarer ned i min indkøbskurv.
Min top 10 over økologiske fødevarer
Udover at det jeg spiser helst skal være økologisk eller endnu bedre biodynamisk, så går jeg også op i at finde sundere alternativer til de basisvarer, man som oftest har i sit køkken som f.eks. kokossirup i stedet for raffineret hvidt sukker eller quinoa i stedet for pasta eller hvide ris. Jeg vil gerne have varer, der giver lige den tand ekstra af næringsstoffer, så man får lidt mere for pengene, om man så må sige.
Jeg har nogle helt klare favorit økologiske fødevarer, som jeg faktisk altid har i huset eller har med på farten. Og i det her indlæg, vil jeg nævne mine 10 yndlingsting, som jeg elsker at spise eller drikke, og som jeg også har brugt flittigt her på bloggen. Derfor kan man også godt sige, at dette indlæg er en slags reklame for en række af de produkter, jeg kan anbefale.
Listen
- GANEFRYD DADDELBAR er min yndlings, yndlings yndlingssnack. Og jeg kan næsten ikke gå en barnevognstur med min søn Nord uden, at der er en lille daddelbar med i lommen. Og så gør det jo heller ikke noget, at de er produceret af folkene bag den bedste helsekostforretning Ganefryd i min hjemby Århus. Min yndlings daddelbar (og Nords) er helt klart den med appelsin, men deres bar med kaffe er også helt fantastisk. Stor anbefaling her fra.
- Jeg har simpelthen ALTID MANDELSMØR i huset, og denne her fra Monki er altså den bedste. Jeg har prøvet rigtig mange mandelsmør, og den eneste, der har kunnet måle sig med denne ifølge mig, er én fra Summerbird, som desværre ikke føres mere. Min yndlingsmad med mandelsmør er knækbrød eller ristet rugbrød med, ja, mandelsmør og hakket mørk chokolade, og så måske lidt frugt ovenpå som bananskiver eller jordbær, som jeg forresten lagde et billede op af på Instagram for noget tid siden.
- Og nu vi er ved CHOKOLADE, så kommer vi ikke uden om den bedste mørke chokolade, som jeg helt klart synes, Rapunzel laver. Du kan både købe den her i det økologiske supermarked, men den kan også købes i tyske biomarkts, hvor jeg ofte køber en masse plader til en billigere penge end herhjemme. Er du ikke til den helt mørke 85 %, så er udgaven med 70 % kakao også helt fantastisk.
- KOKOSSIRUP er faktisk noget ret nyt, jeg har opdaget, men som smager så skønt, når noget skal have et lille sødt touch. Det har et lavere glykæmisk index end hvidt raffineret sukker, og så smager det bare SÅ skønt af kokos. Så hvis man elsker kokos ligesom jeg, er det et hit.
- Det er heller ikke så længe siden, at jeg smagte KOMBUCHA for første gang, men er blevet helt hooked på denne her skønne drik. Kombucha er fermenteret te, der indeholder en masse gavnlige stoffer. Jeg har smagt alle mulige forskellige slags mærker med forskellige smage, og jeg har endnu ikke smagt én, jeg ikke kunne lide. Og så er der bare noget rart ved at drikke noget, som både smager godt og er godt for én.
- Jeg har altid KOKOSOLIE stående på lager, og bruger det ofte til at stege med. Kokosolie tåler høje temperaturer, og er f.eks. fantastisk til at stege pandekager i eller som fedtstof til vaffeljernet. Og så har det sunde egenskaber bl.a. pga. laurinsyren, der er antibakteriel. Jeg bruger også altid kokosolie i min ristede müsli, og nogle gange kommer jeg også en spsk. ovenpå min havregrød. Kokosolien er i øvrigt også helt fantastisk i min opskrift på en sund karamelsovs.
- Jeg har lavet et hav af opskrifter med usødet MANDELMÆLK. Jeg er vild med smagen, og så kan jeg bare godt lide nogle gange at skifte komælken ud med mandelmælk. Bare for at variere lidt, og ikke fordi, der er noget i vejen med komælk. Det drikker jeg nemlig også masser af i kaffen. Mandelmælken er særligt god i havregrød, men det er også den, jeg bruger, når jeg laver én af mine mange chiagrødsopskrifter.
- Og CHIAFRØENE skal selvfølgelig også nævnes her, for dem tror jeg simpelthen aldrig, at jeg bliver træt af. Der er mange, der gør lidt grin med den “chia hype”, der har været de senere år, og mener, folk (herunder jeg) har blæst de små frø lidt op til noget, de ikke er. Det mener jeg dog ikke. Jeg synes stadig, at de er helt fantastisk at arbejde med i køkkenet, og man kan lave SÅ mange sjove opskrifter med de små vidunderfrø.
- Et andet frø, jeg er vild med, er QUINOA frøene. Dem bruger jeg virkelig også tit i min madlavning. Meget ofte ryger de ned i en salat, men de er da også blevet til en pizzabund engang, en tærte og en grød!
- Til sidst vil jeg nævne en anden favoritdrik, som man efterhånden også altid finder i mit køleskab, nemlig INGEFÆRDRIK. Her er den lavet på appelsinjuice, men jeg er også vild med den udgave Naturfrisk laver på æblejuice, som er tilsat kulsyre, også kaldet en ginger ale. Begge er virkelig lækre, smager skønt af ingefær, og er altså sødet med naturlig frugtsukker og ikke tilsat raffineret hvidt sukker.
Indlægget indeholder affilliate links