Her kommer en nem opskrift med koteletter, æble, rødløg, dadler og ikke mindst bacon, som sagtens kunne nydes her i juledagene, da den er lidt julet. Jeg har tilsat en masse frisk salvie, som helt klart er en af mine yndlings-krydderurter, og som passer så fortrinligt godt sammen med svinekød og ikke mindst de søde æbler og rødløg. Og så har vi jo baconen, som jeg vist ikke skal overtale nogen om, passer perfekt sammen med netop alle de øvrige ingredienser.
En nem opskrift med koteletter med få ingredienser
Retten er nem at lave og kræver ikke så frygtelig mange ingredienser. Mange af tingene har man måske allerede liggende, da en del hører sig julen til. Og så er det ikke verdens dyreste ret. En rigtig hverdagsret, kan man kalde det, med økologiske svinekoteletter der kan fås for under 40 kr.
- 300 gr. økologiske svinekoteletter
- 50 gr. bacon
- 2 rødløg
- 2 æbler
- 4 tørrede dadler
- 15 gr. frisk salvie
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. agavesirup eller akaciehonning
- For at lave denne opskrift med koteletter, skær da først æbler og rødløg ud i både og kom dem i et ovnfast fad.
- Skær dadlerne i små stykker og kom dem i.
- Bland olivenolie, æblecidereddike og agavesirup sammen.
- Hak salvien groft og kom det i marinaden.
- Hæld marinade over æbler og løg, og bland det hele godt rundt, så alt bliver dækket af den gode marinade.
- Bag æbler og rødløg i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter, indtil æbler og løg er bløde. Rør i det undervejs.
- Imens det er i ovnen steges baconen på en tør pande, indtil det er sprødt.
- Skær den sprøde bacon i meget små stykker, næsten helt baconkrymmel-agtigt.
- Hæld noget af baconfedtet fra panden, men lad noget blive tilbage til at stege koteletterne i.
- Steg koteletterne ved høj varme på hver side et par minutter, indtil de er gennemstegte.
- Servér svinekoteletterne med de bagte æbler, rødløg og dadler og drys med bacon og ekstra finthakket salvie. Dryp evt. resterende marinade fra æblerne over koteletterne ved servering.
På den private front er jeg også så småt ved at være klar til et par hyggelige juledage i både København og Aarhus. Glæder mig til at slappe af, spise en masse god mad (uden dårlig samvittighed over de ekstra kilo, der måske ryger på, for dem er der allerede masser af i forvejen!), og bare være sammen med familien.
Efter juledagene skal juleferien bruges på at gøre klar og ikke mindst gøre plads til, at den lille mand gør sit indtog! Om kun under 2 mdr. er terminen sat til, så nu begynder det virkelig at komme tæt på, og jeg GLÆDER mig bare så meget. Det er da bare verdens bedste julegave.
Jeg er spændt på, hvor meget jeg får blogget det første stykke tid. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at have et par gode opskrifter i banken, og så kan man jo også altid følge med ovre på Instagram, som jeg tænker, er lidt nemmere at bruge i forhold til min madlavning, når bebs er der. Men nu må vi se. Elsker at blogge, så den kommer i hvert fald ikke til at ligge stille.