SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Vidste du, at du kan lave den bedste sauce til friske forårsruller ved bare at blende en moden mango med fintrevet frisk ingefær, æblecidereddike og chili efter smag. Det er så nemt og smager bare så godt!
Det er en skøn frisk og sød sauce med det der stærke kick, som lige gir det ekstra til retten. Og chili-mangosaucen er i øvrigt også god til andre asiatiske retter, som fx karryretter hvor man normalvis måske ville servere en mangochutney til.
Friske forårsruller med omelet og alle mulige grøntsager
Hvor mange år er det efterhånden at friske forårsruller har været populære i Danmark?! Jeg kan huske, da trenden startede. I mine første år på CBS. Det må have været sådan noget 07′ eller 08′ Og når jeg mødtes med mine veninder, var det meget ofte, at menuen stod på friske forårsruller. Og jeg laver dem stadig. Og har også fået min dreng på 6 år med på dem. Han kan også se fidusen i dem. Ikke helt min dreng på 2,5 år endnu. Men mon ikke det kommer.
Jeg har kommet omelet i de her friske forårsruller, men altså du kan jo komme hvad som helst i. Alle mulige slags grøntsager og de kan være vegetariske eller med skønt marineret svinekød, kylling eller fisk måske!
Jeg har brugt baby iceberg fra Nordic Harvest, som jeg ligesom bruger til at holde ekstra godt på fyldet, og som også gør dem smukke at se på, med den der smukke lysegrønne kant.
Og så vil jeg sige en anden vigtig ingrediens i forårsrullerne er de salte peanuts. Det er altså virkelig lækkert med lidt crunch i rullerne. Men ellers er der virkelig frit slag.
Jeg har planlagt, at vi skal have de her friske forårsruller i denne uge. Det er altid rart at køre lidt ekstra grøntsager ind i madplanen efter sådan en dejlig lang ferie. Kender I ikke det?!
Endnu en lækker opskrift på forårsruller
Jeg har i øvrigt også en anden skøn opskrift på friske forårsruller og i den version med en skøn mandeldip. Den kan altså virkelig også anbefales. Det er denne opskrift på vietnamesiske forårsruller.
Friske forårsruller er altid et hit og en lækker og nem måde at spise en masse skønne grøntsager på. Du kan variere fyldet alt efter, hvad du har i køleskabet. Kun fantasien sætter grænser.
- 1 moden mango, 200 g skrællet frugt
- 1 tsk frisk ingefær
- 1 spsk æblecidereddike
- 1/4 rød chili, justér efter smag og styrke
- 3 æg
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
- 2 gulerødder
- 4 spsk salte peanuts
- 1 pakke Nordic Harvest baby iceberg
- 1/2 gul peberfrugt
- 1 moden avocado
- Evt. frisk koriander
- Soja til servering
- 6 rispapir
Skræl mangoen, skær den i mindre stykker og kom den i en minihakker.
Riv ingefær fint og kom ca. 1 tsk. i minihakkeren.
Kom også æblecidereddike og rød chili i.
Blend mangosaucen helt lind. Sæt på køl indtil brug.
Pisk æggene sammen og krydr med flagesalt og peber.
Varm olivenolie op på en stor pande og hæld æggeblandingen på. Steg omeletten til den er fast og vip den over på en tallerken. Skær den i strimler.
Skræl gulerødderne og snit dem til fine strimler på et mandolinjern.
Hak peanutsene.
Skær peberfrugten og avocadoen ud i tynde både.
Gør et stykke rispapir vådt ved at dyppe det et par sekunder i et fad med vand. Læg det på bordet og arbejd nu hurtigt med at få fyldet på.
Læg først en lille håndfuld iceberg på på midten. Dernæst gulerødder, peberfrugt og avocado oven på og drys til sidst peanuts over. Læg en lille håndfuld iceberg øverst og rul rispapirrullen stramt.
Skær rullen over i 3-4 stykker og stil dem lodret op på et fad. Fortsæt samme procedure med de resterende rispapir.
Servér rullerne med chili-mangosaucen og soja.