SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Sådan et stykke højt belagt vegetarisk smørrebrød det kan altså noget! Ej men det smager jo vanvittigt godt. Især med denne her hjemmelavede rucolapesto til. Jeg kunne seriøst snildt spise det her til frokost eller aftensmad hver dag det næste lange stykke tid.
Vegetarisk smørrebrød med grønt efter sæson
Du kan jo variere fyldet på dit smørrebrød alt efter, hvad der er i sæson og hvad du har i dit køleskab. Der er totalt frie tøjler. Og rucolapestoen er fantastisk til de grillede grøntsager, men altså en persillepesto eller en ramsløgspesto, nu hvor de i den grad skyder op af jorden, er altså heller ikke dårligt.
Hvad angår osten er halloumi ost altså bare helt genialt. Jeg er vild med den ost. Måske ikke lige så vild med det som min dreng Nord på 6 år er. Han går helt amok i halloumi, når jeg serverer det. Men altså stadig ret begejstret for den. Den har den der faste struktur, der fint udgør det for kødet, og så har den den salte smag, der er helt genial som modspil til det friske og søde i fx de bagte rødløg.
Flere bud på grønt smørrebrød
Jeg har lavet flere bud på grønne stykker smørrebrød her på bloggen. Der er fx det her bud på grøn smørrebrød med kartoffel og hummus. Og så er der også de her to stykker lækre vegetar smørrebrød. Der er altså lidt forskellig inspiration at vælge imellem, når det kommer til pålæg uden kød på rugbrødet. Og det bliver aldrig kedeligt. Det kan jeg godt love.
Og endelig så har jeg da også denne her kikærtesalat med fild, forårsløg og citron, som altså også kunne være ret så fantastisk oven på rugbrød. Det tror jeg faktisk, at jeg skal lave til frokost til mig selv i dag!
Smørrebrød kan være andet og meget mere end rugbrød med højtbelagt pålæg. Det kan være en lækker frisk rucolapesto med knald på smagen, skønne grillede grøntsager og perfekt gylden og sprød halloumi ost.
- 50 g Nordic harvest rucola
- 25 g mandler
- 25 g parmesan, brækket i mindre stykker
- 1/2 fed hvidløg
- 1/2 tsk flagesalt
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 dl olivenolie
- 1 squash
- 1 gul peberfrugt
- 1 rødløg
- 200 g halloumi ost
- Olivenolie
- 1 håndfuld friske rucolablade
- 4 skiver rugbrød
Kom alle ingredienser til pestoen i en foodprocessor eller blender og blend til en grov pesto. Stil til side til senere.
Skær squash i skiver.
Skær peberfrugt og rødløg ud i både.
Varm en grillpande op ved høj varme med en smule olivenolie.
Steg grøntsagerne til de har grillstriber på begge sider.
Skær hallumiosten ud i skiver og steg også dem ved høj varme på grillpanden i olivenolie til de har fået gyldne striber.
Rist de fire skiver rugbrød og smør dem med rucolapesto. Kom frisk rucola på og dernæst grillet grønt og halloumi ost. Afslut med pesto på toppen og servér.