Uh hvor har jeg glædet mig til at dele denne her appelsinkage med jer! Jeg er helt vild med den og har lavet den tre gange på en uge nu! Den er saftig og minder meget om barndommens sandkager. Den er faktisk ret så nem at lave og så smager den bare helt helt vidunderligt af appelsin, for jeg har ikke sparet på appelsin i kagen her. Og så indeholder den en virkelig fantastisk ingrediens i midten…
Appelsinkage med den “hemmelige” ingrediens
Ej så hemmelig er den heller ikke. Men lidt lokkende skal overskriften jo altid være?! Nå men for noget tid siden købte jeg en vidunderlig sød pistaciecreme i en italiensk delikatesseforretning. Det er en sød pistaciecreme, der smager fuldstændig himmelsk. Den smager af italiensk pistacieis, som man kan få det i Rom bare som en creme. Og dén tænkte jeg kunne være helt fantastisk i en appelsinkage. Og det er den!
Jeg har set på nettet, at man kan købe sød pistaciecreme rigtig rigtig mange steder. Og det kan altså virkelig anbefales. Det smager også bare helt fantastisk oven på pandekager, vafler eller grød og altså mindst lige så fantastisk i bagværk. Det er lavet af pistacienødder selvfølgelig og så sukker og olie, og den der pistaciesmag er jo simpelthen så vidunderlig. Jeg vælger ALTID pistacieis, når jeg er i Italien eller hos de gode issteder i Danmark. For det fås ikke bedre.
Appelsinkage med et smukt snit
Jeg elsker, når man skærer et stykke af den her kage, at man ser den der midte af pistaciecreme. Det er altså ret fint. Og smagen af appelsin og pistacie passer bare så vidunderligt sammen. Jeg har i øvrigt også i min nye kogebog VENINDEMAD en brunchopskrift med en frisk appelsinsalat med blandt andet usaltede pistacienødder. Det holder bare altid.
- 175 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 æg (M/L)
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Fintrevet skal af 2 økologiske appelsiner
- 2 spsk pistaciecreme
- 2 dl flormelis
- 1/4 dl appelsinsaft
Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Skær det bløde smør i mindre stykker og pisk det sammen med sukker til en ensartet creme.
Pisk æggene i ét ad gangen, så de bliver godt inkorporeret.
Bland hvedemel godt sammen med bagepulver. Kom fintrevet appelsinskal i, og vend melblandingen sammen med de våde ingredienser.
Krøl et stykke bagepapir, fold det ud og kom det i en ca. 25×9 cm bageform.
Hæld halvdelen af dejen i formen.
Fordel 2 store spiseskefulde pistaciecreme på dejen og kom resten af dejen ovenpå.
Bag kagen i 45-50 minutter. Tjek med en skarp kniv for at se om den er færdigbagt ved 45 minutter, ellers giv den 5 minutter mere. Der må ikke hænge våd dej ved.
Rør glasuren sammen. Justér evt. konsistensen med lidt mere eller mindre appelsinsaft eller flormelis.
Når kagen er afkølet smøres glasuren på, og kagen nydes.
2 kommentarer
Det ser virkelig godt ud! Tak for opskriften 🙂
Dejligt at høre! Selv tak ☺️