Hvordan laver man nicecream? Som i denne her plantebaserede is, der altid tager udgangspunkt i frosne bananer. Jo, jeg kommer her med min til dato bedste nicecream opskrift, som smager hen i retningen af den kendte chokolade After Eight. Jeg har nemlig kommet frisk mynte i min bananis og mørk chokolade!
Hvad indeholder en god nicecream opskrift?
En nicecream indeholder altid frosne bananer. Det er ligesom dem, som skaber denne her cremede konsistens. Og så skal der lige en smule mælk, plante eller komælk, til at få det hele til at blende hurtigt sammen. Her i min opskrift har jeg brugt mandelmælk, men havremælk er også skønt, hvis opskriften skal være vegansk.
Og så kan jeg altid godt lide at tilsætte noget smag. I denne her opskrift er det mint-chokoladesmagen. Den får man ved at blende friske mynteblade med og en god mørk chokolade. Mums det smager bare godt. Man kan også tilsætte peanutbutter for jordnøddesmagen eller mandelsmør, som jeg fx har gjort i denne opskrift på selvsamme sunde bananis, som gør isen ekstra ekstra cremet.
Jeg glæder mig til sommer…
For der skal jeg forhåbentlig høste en masse skønne bær fra min bærplanter i ødegården i sverige. Og nogle af dem skal fryses ned og blendes sammen med frosne bananer til de skønneste is. Forestil jer en nicecream med masser af solmodne solbær?! Og så i en vaffel, og så er der is til ungerne. Så kunne de evt få lidt sundere cookie dough bites på efter denne her opskrift! Uh ha…så blir moren i hvert fald populær.
Man kan altså virkelig lave mange forskellige slags plantebaserede is med frosne bananer. Og så er det jo selvfølgelig et sundere alternativ end den traditionelle flødeis, selvom der i den grad også er plads til den hjemme hos os. Men det er dejligt at variere og at fylde kroppen op med skønne naturlige frugter.
- 3 små eller 2 store frosne bananer i skiver (Jeg brugte ca. 230 g skrællet vægt)
- 1/2 – 3/4 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
- 30 g frossen spinat
- Ca. 6 friske mynteblade
- 15 g mørk chokolade (+ lidt ekstra finthakket til topping)
Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Blend til en cremet is. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis der er brug for det.
Servér isen med det samme og drys med ekstra chokolade.