Jeg har lige lavet denne her skønne sommerlige opskrift på en cremet pastasalat. Cremen er lavet på græsk yoghurt og er rørt med en masse friske krydderurter, hvidløg og citron for den skønneste smag. Den er perfekt som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til aftensmaden.
Cremet pastasalat med yoghurt
Selve cremen eller dressingen i denne ret er lavet på græsk yoghurt, og den har jeg valgt at smøre på tallerknen og så lægge pastaen oven på. Det synes, jeg er så fint, når man serverer retten. I stedet for at det hele nødvendigvis altid skal blandes sammen, når det er en pastasalat.
Og så er der masser af friske urter i min dressing. Jeg har valgt persille, mynte og dild, jeg eeeelsker dild, men du kan også bruge basilikum eller purløg eller andre. Det er hvad, du lige har ved hånden og synes kunne være sjovt. De ristede mandelflager har jeg bare købt i Fakta, for den nemme løsning, men du kan selvfølgelig også lave dem selv. Du halverer bare mandler og rister dem let gyldne på en tør pande, det er også virkelig lækkert. Og så har jeg brugt store konkylie pastaer, fordi de bare er så vanvittigt delikate og kan spice enhver pastaret op.
Se også denne lækre opskrift på en creme pastaret
Ideer til variationer af en cremet pastasalat
Jeg spiste salaten som den var i dag til frokosts og nød den til fulde, men du kan også variere den ved at:
- Servére pastasalaten med koldrøget laks eller røget makrel eller måske endda lækre håndpillede rejer
- Pynte den med sommerens spiselige blomster
- Erstatte de ristede mandler med ristede valnødder eller pinjekerner
- Tilføje kapers til retten. Det ville også virkelig klæde den!
Jeg har tænkt mig, at denne her pastasalat skal være på bordet mange gange i løbet af sommeren, og særligt når vi tilbringer hele sommerferien i vores hus i Sverige. Der kommer der til at være mange sommeraftener ude i haven med et bord dækket af lækre Julie Karla salater og deriblandt denne her!
- 250 g store konkylie pastaer (kaldet Conchiglie på italiensk)
- 200 g græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk citronsaft
- Fintrevet skal fra 1 øko citron
- 1 spsk finthakket dild
- 1 spsk finthakket persille
- 6-8 blade finthakket frisk mynte
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- God olivenolie
Bring letsaltet vand i kog og kog pastaen al dente. (Bemærk at konkylie pastaen skal være al dente, ellers holder de ikke formen)
Rør græsk yoghurt sammen med presset hvidløg, citronsaft og skal og finthakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra pastaen og rør de kogte pastaer sammen med lidt olivenolie og flagesalt.
Smør dressingen på to tallerkner. Læg pastaen ovenpå. Dryp med olivenolie og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Pynt med dild og server.
4 kommentarer
Hej!
Bruges der yoghurt med 2 eller 10 % fedt, eller en helt anden?
Vh Helle
Hej Helle, Jeg bruger græsk yoghurt 10 % Bedste hilsner Julie
Hvis retten skal serveres på et frokostbord med flere salater, vil du så blande cremen og pastaen sammen, frem for at smøre cremen i bunden?
Jeg vil faktisk stadig smøre den ud på et større fad, af den grund, at det bare er så smukt at se på og en anderledes måde at servere salater på.