Som man kan se i mit forrige indlæg, så serverede jeg disse bagte blommer til min økologiske svinekam med lakrids. De søde og syrlige blommer med en let smag af lakrids passer perfekt til svinekødet, og er et forfriskende alternativ til den meget søde rødkål. Endnu en ret som skal serveres juleaften.
Jeg er faktisk blevet ret så glad for lakrids. Det tog mig lidt tid, men nu er jeg for alvor hoppet med på lakridsbølgen, og forstår nu for alvor den hype, der er omkring lakrids i maden.
Ingredienser
4 blommer
2 små rødløg
1 tsk. rålakridspulver
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. revet citronskal
Tilberedning
Halvér blommerne og skær rødløgene i både, og læg det hele i et ovnfast fad. Hæld akaciehonning over, og derefter rålakridspulver og revet citronskal. Bag det i ovnen ved 160 gr. sammen med svinekammen, indtil blommerne er bagte og løgene en smule bløde.
4 kommentarer
Uhm, jeg har også allerede fået spist mange bagte blommer her i efterår/vinteren – det er så godt. God ide med lakridsen deri.
– Anne
Hej Anne,
Ja det er så lækkert, og du skal prøve med lakrids. Det er lige i øjet : )
Kære Julie.
Hvor længe vil du skyde på, blommerne skal have i ovnen?
– I øvrigt er det en skøn blog, du driver!
Hej Mai. Tak for det! Jeg bagte dem sammen med svinekammen ved 160. gr og gav dem ca. 25 minutter.