Det her er en virkelig simpel salat, men ikke desto mindre er den så skøn at servere som tilbehør til asiatisk mad. Jeg kalder retten for asiatisk agurkesalat, og det er lige, hvad den er. En salat kun med agurk og en skøn smag af sesam og soja. Jeg fik sådan nogle skønne danske agurker ind ad døren med min grøntkasse og med én af dem, lavede jeg denne her salat.
Den særlig smag af sesam i asiatisk agurkesalat
Sesamolien er uundværlig i denne her salat. Det er ligesom hele umamien bag salaten. Så den kan du ikke udelade. Men har du ikke sorte sesam, så bare brug almindelige hvide. De er mest med for syns skyld, omend der stadig er lidt mere smag i de sorte.
Brug salaten som tilbehør
Jeg lavede salaten her et par gange i sommers, for der fik vi bl.a. to gange friske forårsruller med jomfruhummerhaler og så denne salat. Plus en masse andre lækre grøntsager og nudler. Og det var altså et festmåltid. Så salaten kan i den grad anbefales som fyld i friske forårsruller.
Ellers er den altså også meget lækker som tilbehør til svinekød eller kylling eller måske en vegetarisk ret med ris?! Og så er den nem lige at diske op med, fordi agurk har man jo ret så tit i sit køleskab! Og de øvrige ting er meget basisvarer. Af andre asiatisk inspirerede salater her på bloggen, kan jeg også her til sidst anbefale denne Pak choi opskrift og så godt nok ikke en salat men denne skønne opskrift på asiatiske wraps med kylling.
- 1 agurk
- 2 spsk soja
- 1 spsk riseddike
- 1/2 tsk sukker
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk sesamfrø, sorte og lyse
Halver agurken og skær den i skiver. Kom dem i en skål.
Rør soja, riseddike, sukker og sesamolie sammen og vend med agurkeskiverne.
Drys med sesamfrø.