Her kommer en aftensmadsret nemlig pasta med valnødder, Vesterhavsost, citron og persille. Og det er en cremet pastaret, for valnødderne bliver nemlig blendet sammen med de øvrige ingredienser til den mest cremede fyldige sauce, der smager så godt!
Jeg serverede den faktisk sammen med lidt stegt salsiccia, den der krydrede italienske pølse, men jeg har valgt at udelade det i opskriften her, for jeg synes sagtens, at retten kan stå alene som en vegetarret. Men vil du gerne servere lidt kød til så kan jeg i den grad anbefale salsiccia eller tyndt skiveskåret italiensk pølse med fx fennikel. Dét er lækkert og passer super godt til den skønne valnøddesmag.
Pasta med valnødder – Den dejligste hverdagsret
Denne her pastaret kræver selvfølgelig, at du er glad for valnødder. Og det er jeg. Jeg elsker valnødder. I det søde køkken og i den grad også i det salte køkken. Der er virkelig mange ting valnødder bare er gode sammen med. Fx citron og persille og ost generelt. Her i opskriften Vesterhavsost, men også gedeost og fetaost. Og så er der jo også rødbede, uh… valnødder og rødbede hører helt klart til blandt favoritterne. Her på bloggen er der jo fx denne her skønne salat med pære, rødbede og valnødder og denne her rødbedesalat med valnødder!
Nødder i saucer for ekstra cremethed
Og så kan jeg bare godt lide at bruge nødder som basis i en sauce. Det kan altså virkelig noget. Først og fremmest er der jo den skønne nøddesmag, men så der er også den fantastiske fedme fra nødderne, der bare giver retterne en ultra “uhmmm” faktor. Foruden selvfølgelig en masse gode umættede fedtsyrer, der er sunde for os. Jeg har fx også lavet en skøn tomatsauce på cashewnødder nemlig denne her opskrift på en vegansk pastaret, som i den grad også er en genganger hos mig og også at finde i min kogebog Venindemad i øvrigt!
- 2 fed hvidløg
- 1 øko citron
- 120 g valnødder ( + en ekstra håndfuld til topping)
- 1 lille potte frisk persille
- 1/2 dl olivenolie
- 2 dl vand
- 70 g Vesterhavsost ( + lidt ekstra fintrevet til topping)
- 1/2 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- 500 g valgfri pasta
Snit hvidløgene og kom dem i en blender eller foodprocessor.
Riv citronen fint og kom citronskallen i blenderen.
Kom også valnødder i, skyllet persille, olivenolie, vand, revet Vesterhavsost, flagesalt og godt med friskkværnet peber i.
Blend det hele sammen til en tyk sauce.
Bring en gryde med vand i kog.
Kog pastaen al dente.
Rist imens en håndfuld valnødder på en tør pande og hak fint til topping.
Hæld vandet fra og vend saucen med pastaen.
Anret pastaretten i fire tallerkner og drys med ristede valnødder og lidt ekstra revet ost, samt flagesalt og friskkværnet peber.