Jeg kommer her med en ny hverdagsfavorit hjemme hos os, nemlig en pastasauce lavet på bagt camembert med tomater. Saucen laves i ovnen og så er det bare at blande det sammen med yndlingspastaen. Nøj, det er godt. Resultatet bliver denne her cremede pastaret med en skøn ostesauce, der smager vidunderligt og mildt af camembert, hvidløg og krydderier. Den kan altså virkelig anbefales.
Bagt camembert i stedet for feta
På Tik Tok har bagt feta med tomater i efterhånden lang tid været en stor favorit. Jeg har da også selv lavet mine versioner af den populære ret. Nemlig denne her; Verdens nemmeste feta pasta i ovn og denne her; bagt feta med cherrytomater og pastaris. Men nu skulle jeg altså prøve med camembert. Det har jeg endnu ikke set, men mon ikke det er blevet lavet derude på SoMe et sted; )
Saucen er meget cremet og fed, så derfor er det skønt med modspillet fra de syrlige tomater. Men altså en frisk salat, fx spinatsalat, kunne altså også være helt genial at servere til. Jeg har allerede planlagt, at denne her pastaret med bagt camembert skal laves næste gang, vi får hverdagsgæster til aftensmad. For den kan forberedes før, og når gæsterne kommer, ja så skal man ikke andet end at sætte fadet i ovnen, koge pasta og vende rundt. Wupti, totalt easy peasy.
- 2 små camembert 150 g x 2, så 300 g i alt
- 500 g små tomater
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk tørrede italienske krydderier (eller tørret oregano, basilikum eller rosmarin)
- 400 g pasta fx bavette
- 1 dl pastavand
- 2 spsk grofthakket bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sæt ovnen på 225 grader alm. ovn.
Skær den hvide kant rundt om ostene af. (Det kan gøres lidt nemmere, hvis ostene lige fryses først en 15 minutters tid, så er det nemmere at skære i dem) Læg dem i et fad med tomaterne.
Snit hvidløgene fint og drys dem over. Dryp også olivenolie over og drys med salt, peber og italienske krydderier.
Sæt fadet i ovnen og bag det hele i ca. 20 minutter til osten er godt smeltet.
Imens koges pastaen al dente og 1 dl pastavand gemmes.
Når osten er færdigbagt blandes ost og tomater godt rundt sammen med 1 dl pastavand. Vend også pastaen i og lad det hvile et par minutter til pastaen har suget saucen godt til sig.
Anret pastaretten og drys med persille og basilikum.