Denne her artiskok dip er én af min yndlings dips og jeg har lavet den i hvert fald 10 gange efterhånden. Den er nemlig helt genial at servere for gæster. Dét er den bedste artiskok opskrift, jeg har på lager, og jeg håber virkelig du vil prøve at kaste dig ud i den.
Perfekt smovset – perfekt anderledes
Det er en rigtig comfort food opskrift. Der er altså ikke sparet på kalorierne her, men det er jo en dip, så det går nok. Og det smager bare så godt. Dippen er lun, når den serveres og den er perfekt at servere til rugbrødschips eller andre former for crackers eller bare noget ristet surdejsbrød. Og så kan smagen af artiskok bare noget. Jeg elsker personligt marineret artiskok på pizza og som en del af noget antipasti, og så er jeg jo selvfølgelig vild med denne her artiskok opskrift.
Hvilken slags marinerede artiskokker skal jeg bruge i denne her artiskok opskrift?
Til denne her opskrift bruger jeg 2 glas marinerede artiskokker i lage fra supermarkedet 365. I drænet vægt er der 110 gram i et glas. Jeg tror, at et glas koster omkring 15 kroner, så det er jo faktisk ret billigt, og så synes jeg de er gode. Du kan også sagtens bruge andre mærker, men prøv at ramme de 220 g. 250 g eller deromkring går altså også helt fint.
Og så kan du selvfølgelig variere opskriften. Du kan fx tilsætte forskellige krydderurter eller krydderier. Men prøv at starte ud med basisopskriften, så du kender udgangspunktet, for den er nemlig ret god i sig selv.
Og kaster du dig ud i opskriften, så smid endelig en kommentar. Jeg vil så gerne høre, om du er lige så hooked som jeg ; ) Og husk at du som altid kan følge med i min madlavning ovre på instagram.
- 220 g drænet marineret artiskok fra glas
- 4 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche 18 %
- 1 lille fed hvidløg
- 25 g fintrevet parmesan
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
Sæt ovnen på 200 grader.
Hak de drænede marinerede artiskokker groft. Kom det i en skål.
Rør de hakkede artiskokker sammen med mayonnaise, creme fraiche, presset hvidløg og fintrevet parmesan.
Kom dippen i et lille ovnfast fad. Drys med friskkværnet peber og flagesalt.
Bag artiskok dippen i ca. 25-30 minutter til den bobler i kanterne og er let gylden på toppen.
Servér lun.
2 kommentarer
Har prøvet den og den er genial !
Juhuuu! Tak!