I dag er det min søde mand Mikkels fødselsdag, og morgenen har stået på morgenbrød fra Lagkagehuset, forskellige oste, hjemmelavet marmelade, figencreme og en masse god kaffe. I aften skal vi på hans yndlingsrestaurant Retour i København og spise Rib Eye med den klassiske bearnaise. Vi er meget ude at spise for tiden, da vi har fået en del gavekort til restaurantbesøg i bryllupsgave, hvilket jo er fantastisk. Men så er det også meget godt, at vi spiser ret sundt i hverdagene.
Jeg prøver for så vidt at undgå det hvide sukker i løbet af hverdagene og holder mig til frugt og mørk chokolade, og det er faktisk ikke så svært. Derfor var jeg også meget begejstret for disse kokosmakroner, som jeg eksperimenterede med i forgårs. De blev super gode. Jeg havde kun en mørk chokolade 70 % med appelsin, men det blev faktisk overraskende godt. Men hvis man ikke er til det, kan man sagtens bare vælge en mørk chokolade uden smag. Endelig er det vigtigt at sige, at man skal bruge nogle meget modne bananer, da det er dem, der søder de små, lækre kokosmakroner.
De allerbedste sunde kokosmakroner, der smager vanedannende godt! Bemærk! Opskriften er opdateret pr. 10.09.14
- 100 gr. skrællet moden banan 1 mellemstor banan
- 1 æggehvide Str. L
- 75 gr. kokos
- 25 gr. mørk orange chokolade 70-80 % kakao
- Mos bananerne og rør bananmosen sammen med æggehvide og kokos. Form små kokoskugler med en ske og læg dem på en bageplade. Bag kokosmakronerne ved 200 gr., indtil de er gyldne på toppen. Ca. 20 minutter. Lad dem køle af og dyp dem i smeltet mørk chokolade.
- Tip! Prøv at tilsætte en smule ren vaniljepulver fra Urtekram eller lidt kanel til dejen. Det er jeg sikker på smager godt.
12 kommentarer
Tak for i aften Julie – det var så hyggeligt at møde dig!
I lige måde Maria! Det var super hyggeligt : )
Ihh hvor lækkert! Dem må jeg helt sikkert prøve, når jeg får gæster senere på ugen. Hvor længe tror du at de kan holde sig, og kan de mon fryses? 🙂
Hej Tine, De kan varmt anbefales : ) De kan holde sig 2-3 dage, men der plejer de også at være spist. Jeg synes dog ikke, at de er så frysevenlige, så det vil jeg nok ikke anbefale. Mange hilsner Julie Karla
Ok, så venter jeg lige et par dage med at lave dem.. Og ja nok også farligt at lave dem for lang tid i forvejen, for man ender nok bare med at skulle lave flere 😉
Mega lækker opskrift!
Virkelig lækre – det bliver ikke sidste gang at en omgang bananer bliver omsat til kokosmakroner 🙂 🙂
Tak Heidi! Det er jeg glad for at høre : )
Mums!!! de er virkelig lækre, har lige bagt en kæmpe portion. Jeg tilsatte en smule vanilje, som du har skrevet i opskriften og så bliver de altså virkelig gode! tak 🙂
Yay, dejligt at høre Cecilie! ???
Skal hviderne piskes stive først ???
På forhånd tak 🙂
Nej, det skal de ikke : )