Har du prøvet rugbrødsmuffins? Her er en sund snack med masser af fuldkorn og lidt til den søde tand. Disse muffins er super gode at have med på madpakke og mætter godt. Jeg har brugt økologisk fuldkornsrugmel fra et af mine yndlingsbagerier, nemlig The Bread Station ved Charlottenlund Station, og så har jeg puttet en masse andre gode og sunde sager i. Næste gang vil jeg putte en smule mørkt maltmel i, så de får en smuk mørk farve. Jeg spiser dem bare, som de er, men rugbrødsmuffins er helt sikkert også gode med lidt smør.
Opskrift på Rugbrødsmuffins
Rugbrødsmuffins med mørk chokolade og abrikoser
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
30 min
Antal: 10 -12
Ingredienser
- 200 gr. fuldkornsrugmel
- 100 gr. sigtet speltmel
- 50 gr. femkornsblanding
- 50 gr. bygflager
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 3 dl. yoghurt
- 2 dl. vand
- 100 gr. god mørk chokolade
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- Solsikkekerner eller valnødder til pynt
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen.
- Tilsæt vand og yoghurt og ælt dejen godt sammen med en ske.
- Tilsæt grofthakket chokolade og abrikoser, og rør rundt.
- Ved hjælp af to skeer hældes dejen op i små papirsforme, som er foret med bagepapir.
- Pynt de små rugbrødsmuffins med solsikkekerner eller valnødder, og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter.
6 kommentarer
Åh, lækkert!
– Anne
Hvor køber du papirsforme?
Hej Laura. Dem har jeg faktisk købt både i Netto og i Magasins Mad & Vin.
Tak, jeg fant nogle ret billigt i ‘plint’ i Aarhus 🙂
Hold da helt op disse muffins er fantastiske. Jeg har dem med i madpakken, da de mætter super godt, men også har lidt til den søde tand.
Tak Therese! Ja, de mætter nemlig virkelig godt : )