Så er jeg her igen med en lækker salat med mozzarella og figner. De af jer, som er faste læsere her på bloggen, kan måske huske, at jeg har lavet den før. Men jeg opdaterede den lige den anden dag, så her kommer en ny version med skønne pistacienødder og masser af frisk basilikum.
Den bedste kombination
Jeg er helt vild med kombinationen af mozzarella og figner. I det hele taget smager figner bare godt sammen med ost. Den anden dag lavede jeg en omelet til morgenmad med gedeost og friske figner, og jeg har før lavet en salat med blå ost og figner. Manchego og figner er også et super godt match!
En lækker salat som gæstemad
Salaten her vil gøre sig rigtig godt som en side dish, når man har gæster. Men den er også god på en hverdagsaften f.eks. som tilbehør til en god lasagne eller pasta bolognese. Man kan også vælge at servere den som forret sammen med noget parmaskinke. Det smager helt vildt godt. Og endelig er salaten perfekt som fyld i en sandwich. Opskriften er beregnet til to, som deler salaten til en hovedret. Men skal du spise den til frokost som et hovedmåltid, så rækker opskriften bare til en.
- 2 stk figner
- 1 stk buffalo mozzarella
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. usaltede pistacienødder
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Havsalt
- Friskkværnet peber
- Bræk mozzarellaen i store stykker og skær fignerne ud i både og læg dem på en tallerken.
- Hæld olivenolie over og pynt med grofthakkede pistacienødder og hele basilikumblade.
- Drys med masser af friskkværnet peber og salt og server en lækker salat med mozzarella og figner for dig selv eller dine gæster.