Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker boller i karry og især sammen med mine ristede karrykikærter og blomkål eller perlebyg med æbler, abrikoser og jordnødder. Nå ja… og min blomkålscouscous. Jeg plejer, at lave en opbagt sovs med bouillon og en lille smule fløde, men denne gang brugte jeg en kokosmælk som sovs, og det var et hit. Det var utroligt nemt, og smagte super godt, så det bliver ikke sidste gang.
Jeg har lavet sovsen til denne ret så enkel som muligt, men man kunne sagtens pifte den lidt op ved at putte lidt frisk revet ingefær i eller bruge en god stærk rød karrypasta.
Boller i karry
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
Bemærk opskriften er opdateret d. 12.09.14
Antal: 3
Ingredienser
- 400 gr. øko. svinekød
- 1 æg
- Ca. 1/2 dl. havregryn
- Ca. 1/2 dl. mælk
- 1 løg
- 1 tsk. salt
- Peber
- 1 ds. kokosmælk
- 2 spsk. mediumstærk karry
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 1 æble
- Smør
- Ristede mandler
- Æbler til at pynte
Sådan gør du
- Bland farsen sammen med æg, revet løg, mælk og havregryn, samt salt og rigeligt med frisk kværnet peber.
- Bland farsen godt sammen med hænderne. Form farsen til små kødboller og kog dem i en gryde med letsaltet vand, indtil de er færdigkogte. Hæld vandet fra og sæt kødbollerne til side.
- Svits fint hakket løg i smør, indtil det bliver gyldent, og tilsæt karry. Hæld kokosmælken i og smag til med salt og sukker. Tilsæt små æblestykker, samt kødbollerne og varm retten igennem.
- Server din boller i karry med ristede mandler og ekstra stykker æble.
6 kommentarer
Hej Julie Karla 🙂
Elsker din blog!!!
Er det en stor dåsa kokosmælk eller den lille med 165 ml i?
(og kan man bruge lightudgaven?)
Årh tak Marie. Ja det er en stor dåse og jeg er sikker på, at du sagtens kan bruge en light.
Virkelig en god opskrift – det smagte så godt.
Fantastisk, det er jeg glad for at høre. Tak for feedback Frida!
Så skøn opskrift – Vi blev enige om, at det klart var den bedste ‘boller i karry’, vi havde spist længe!
– Tilføjede en håndfuld finthakket mynte til blomkålen og godt med andet grønt i saucen, hvilket klart kan anbefales.
Tusind tak Mai. Det er jeg virkelig glad for at høre! God idé med mynte!