Den anden dag købte jeg nye danske radiser og agurker for at lave en skøn sommersalat. Jeg elsker, når de danske sommergrøntsager kommer i supermarkedet, og så går jeg all in. Jeg ville også gerne have fat i nogle danske ærter, men det var sværere end som så, da de først kommer i sæson her i juni. Så jeg brugte frosne ærter. Jeg blandede en dressing af dijonsennep, honning og æblecidereddike og masser af persille, og det smagte skønt sammen med en gammeldags klassiker, karbonade.
Den røde byg smager rigtig godt og har et dejligt fast bid, som gør byggen velegnet til at putte i salater, og så mætter det virkelig godt. Plus det er smækfyldt med kostfibre, så det kan man jo heller ikke klage over.
Grand Cru Pastatallerken fra Rosendahl |
Ingredienser (4 pers.)
2 dl. Hel rød byg (kan købes i Irma eller irma.dk)
5 dl. vand
1 agurk
1 lille bundt radiser
100 gr. ærter
1 bundt persille
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
500 gr. øko hakket kalv og flæsk
1 æg
Rasp
Tilberedning
Kog byggen og lad det småkoge med et låg på klem i ca. 35 minutter. Lad derefter den færdigkogte byg køle lidt af. Bland olivenolie, sennep, honning, eddike og masser af frisk hakket persille sammen og bland det i byggen, og smag til med salt og peber. Skær radiser og agurk ud i små tern og bland det sammen med byggen. Tilsæt ærter.
Form 4 bøffer og dyp dem i sammenpisket æg og derefter rasp. Drys med salt og peber og steg karbonaderne sprøde i smør og olie, og server bøfferne sammen med sommersalaten.