Her kommer mit andet indlæg om min sunde uge med en kostdagbog over, hvad jeg har spist i løbet af ugen. Måske du allerede har læst mit forrige indlæg om min sunde uge?
Sidste gang jeg lavede indlægget, var der en af mine læsere, der spurgte, om der er nogle ting, som jeg bare altid har i køleskabet. Det er der! Og den liste vil jeg da gerne lige vise jer her i denne lille kostdagbog:
Disse 9 varer ryger altid i min indkøbskurv:
- Hytteost -min yndlings, yndlings-ingrediens
- Spinatblade – så jeg altid kan lave en hurtig salat
- En god økologisk spegepølse – finder man altid hjemme hos os. Det er få slags pålæg, man kan få økologisk, men på pølseområdet er der et forholdsvist stort udvalg.
- Pesto – Køber altid Løgismoses pestoer fra Netto
- Ost – man finder altid en eller anden form for ost i vores køleskab, og jo flere jo bedre, for jeg elsker ost!
- Gulerødder – Verdens bedste sunde snack
- Mørk chokolade mellem 70-80 % – skal altid lige slutte dagen af med lidt chokolade og en god kop kaffe
- Mandelsmør – Det elsker jeg simpelthen bare og kan smøre det på hvad som helst
- Nødder – mandler, cashewnødder, hasselnødder og pistaciekerner er mine favoritter
Kostdagbog
Mandag
I dag tog jeg hul på mandagen med en hjemmebagt lowcarb hasselnøddebolle med æble og kanel, som jeg nød sammen med et par skiver god ost. De her sunde boller er helt klart nogle af de bedste low carb boller, jeg har lavet, og det er altid dem, jeg vender tilbage til gang på gang. Dertil fik jeg et blødkogt æg og en stor kop kaffe. Du kan i øvrigt finde opskriften på disse sunde boller her.
Om formiddagen snackede jeg et æble og nogle gulerødder og et par ekstra kopper kaffe!
Min frokost i dag bestod af to skiver stenalderbrød, en skål hytteost og en lille skål hummus (den fra Løgismose, der fås i Netto, og som er god, når man ikke selv har tid til at lave den), 1 æg, skiver af en god økologisk chilispegepølse, rød peber, hjemmespirede spirer og tomat.
Her til aften lavede jeg mad på 10 minutter til mig og Mikkel. Nogle gange har jeg ikke det store overskud til at stå i køkkenet og så må det gerne gå lidt hurtigt, men stadig smage godt! Jeg stegte en masse grøntsager på panden med chili og hvidløg, blandede kapers i, og serverede dem sammen med en hakkebøf med spejlæg og masser af friske spirer.
Lige nu mens jeg skriver min kostdagbog, nyder jeg dagens sidste kop kaffe med lidt varm skummet mælk, lidt mørk chokolade og tørrede abrikoser.
Tirsdag
Jeg startede morgenen med en skål ymer med en hurtig hjemmelavet müsli bestående af kokos-ristede rugflager med kanel, mandler, gojibær og de fineste små poppede quinoa, som jeg har købt i Malmø på en af mine mange shoppingture. Og så en god skefuld af min hjemmelavede æblekompot.
Til formiddag havde jeg som altid en lille pose med gulerødder og æble.
Min frokost bestod sådan set af det samme som i går, nemlig 2 skiver stenalderbrød, lidt god pølse, hytteost, hummus og en masse forskelligt grønt.
Jeg var hjemme ved fem-tiden i dag og nåede lige at røre en hurtig pandekagedej sammen efter min rugmelspandekageopskrift, før jeg hoppede i løbeskoene og løb 5 km. sammen med Mikkel. Vi er begyndt at løbe sammen, og det er bare super motiverende og også ret hyggeligt at løbe sammen med sin bedre halvdel.
Efter løbeturen bagte jeg pandekagerne og serverede dem sammen med lidt lækkert økologisk laks (Netto har fået økologisk laks, som en fast del af sortimentet til 25 kr. for 100 gr., hvilket jeg egentlig synes er en meget god pris), spinat, flødeost, en smule basilikumpesto og ristede græskarkerner. Jeg har efterhånden lavet de her pandekager med laks en hel del gange, for det smager simpelthen bare så godt! Og det bedste er, at jeg har pandekager til overs til frokosten i morgen.
Jeg sluttede aftenen af med en stor latte og lidt mørk chokolade.
Onsdag
Min morgenmad i dag bestod af et spejlæg med hytteost og hjemmespirede Lucerne spirer.
Som formiddagssnack spiste jeg nogle gulerødder, og drak et par kopper kaffe.
Til frokost spiste jeg to rugmelspandekager fra aftensmaden i går med fyld af chilispegepølse, hummus, rucola og masser af friske spirer. Dertil nogle stykker af agurk, gulerod og tomater.
Her til eftermiddag har jeg været et smut forbi Torvehallerne for at drikke kaffe med min veninde. Drikker altid kaffe hos Resso kaffe, for de laver nemlig den bedste latte. Jeg nåede selvfølgelig også lige forbi mit absolutte yndlingssted i Torvehallerne nemlig Arla Unika. Det er nemlig også her, at man kan få min yndlingsost Blå Gjesing. Det er en dejligt mild blåskimmel ost, der dog stadig har kant. Det er nok lidt løgn, når jeg siger, at det er min yndlingsost, for Arla Unikas Gammel Knas er også en kæmpe favorit!
Udover den Blå Gjesing købte jeg også en rygeost, og hos Il Fornaio købte jeg rugpasta og økologisk saltede, ristede mandler. Nå ja, og så en masse skønne Fejø æbler!
Her til aften har Mikkel og jeg nydt en dejlig varm græskarsuppe med spidskommen og chili og lidt creme fraiche, og stenalderbrød, som jeg lige hurtigt ristede på grillpanden, så det blev dejligt sprødt.
Torsdag
I dag startede jeg morgenen med et spejlæg med spirer og en knækbrød med Arla Unikas rygeost.
Min frokost bestod af de sidste to rugmelspandekager med spinat, gedefeta, pesto med soltørrede tomater, friske tomater og selvfølgelig godt med spirer.
Det var meningen, at jeg ville hoppe i løbeskoene her først på aftenen, men motivationen var der ikke helt i dag, så jeg sprang over.
Aftensmaden blev en hurtig og nem ret. Mikkel er på forretningsrejse, så jeg lavede bare en lille portion æggesalat til mig selv efter min yndlingsopskrift. Den spiste jeg sammen med en spinatsalat med tomater og ristede græskarkerner.
Og så kunne jeg ikke dy mig for lige at lave en lille aftensnack, som bestod af en skive stenalderbrød med Arla Unikas Blå Gjesing og lidt æblekompot. En skøn lille dessert!
Fredag
I dag bestod dagens første måltid af en skål tykmælk med rugmusli og æblekompot og så et blødkogt æg ved siden af.
Som formiddagssnack spiste jeg en lille pose med æblestykker og mandler.
Min frokost bestod af en spinatsalat med spirer, agurk, tomat noget økologisk skinke og så en skål æggesalat fra aftensmaden i går.
Min eftermiddagssnack var en skål hytteost med tomater og ristede græskarkerner.
Her til aften har jeg netop nydt et glas naturvin sammen med Mikkel på vores yndlingssted på Christianshavn, Sankt Annæ 8, og i aften kommer aftensmaden til at bestå af et lille ostebord med bl.a. Blå Gjesing og så en god fennikelpølse, lidt pesto, oliven og ristet stenalderbrød. Nå ja, og så lidt mere rødvin!
Det blev efterhånden en lang fortælling om min sunde uge og en kostdagbog med en masse sunde retter, og om de ingredienser, jeg altid har i mit køkken. Men jeg er lidt nysgerrig for hvad er egentlig dine yndlings-madvarer, som du altid køber ind og bare må have i dit køleskab?
17 kommentarer
Jeg elsker de her indlæg!
Hytteost har jeg også altid i mit køleskab. Desuden Latte Art, som bare er fantastisk til at lave skummet mælk af – vildt ærgerligt, den ikke er øko, men her vinder smagen altså over økologien!
Det er jeg glad for at høre Laura! Den har jeg faktisk aldrig prøvet, men det vil jeg da prøve af : )
Meget inspirerende indlæg! Og minder meget om hvad jeg også har i køkkenet + kokosmælk og flåede tomater 😉 hvad er jeres madbudget egentlig på?
Hej Kirstine, Ja, kokosmælk det har jeg også altid lige en dåse af i skabet : ) Bruger det især til min chiagrød. Jeg tror, vi bruger lidt over 5000 kr. på mad om måneden.
Har også altid hytteost i mit køleskab.
Kan bruges morgen, middag og aften 🙂
Derudover har jeg også altid skyr, gulerødder, æbler og bananer 🙂
Ja hytteost er bare den bedste ingrediens. Kan nærmest bruges til alt!
meget inspirerende at læse! Jeg har altid bananer i fryseren, til brød, smoothies, snacks eller andet. Derudover har jeg ligesom dig altid nødder og så har jeg altid en god fetaost – helst den i dåse fra de tyrkiske grønthandlere. Og lige for tiden også figner. Og så har leg næsten altid også en form for pasta (bønne, rug eller bare grov) og gode oliven.
Jeg kan nikke genkendende til alle de ting, du nævner. Dejligt at have et godt basislager, så man altid kan lave sig et godt måltid mad : )
Årh, de her indlæg er altså rigtigt gode.
I skabene har jeg ALTID friske frugter og grøntsager fra haven, rygeost, forskellige nødder og kerner, A38, kikærter, hjemmelavet müsli, økologisk mørk chokolade 80%, soyamælk og Kvindeolie (koldpræsset hørfrø, sortkommen – og kæmpenatlysolie) !
Uha ja rygeost er også en favorit hos mig og spændende med kvindeolien. Det er nok super sundt! Og skønt at du kan hente grøntsager i haven, gid det var mig : )
Jeg vil tilslutte mig koret af begejstrede fan af disse indlæg! Super inspirerende… men ville dog være endnu bedre med billeder af alle måltider;-) Er godt klar over at det så måske ville blive for omfattende et indlæg, men hvad så med at lave dagene enkeltvis… som fx “Min sunde dag”?
Har desværre ikke kendt din blog så længe, men elsker den allerede<3
Hej Rosa, Jeg er glad for at du kan bruge det : ) Jeg ville også ønske, jeg kunne nå at tage billeder af det hele. Tiden er desværre bare ikke til det lige nu, for jeg tager kun billeder i dagslys, og nu når dagene er blevet kortere, kniber det med at nå det hele. Men jeg skal nok have det i baghovedet til næste gang : )
Hvad med at købe en dagslyslampe? Sådan en havde jeg i forvejen pga vinterhumør… men fandt ud af at den var perfekt at bruge til madfotos også:-) … selvom det selvfølgelig ikke hjælper på manglende tid. Jeg glæder mig til at følge dig. Din blog er fantastisk, og dine billeder er så smukke!
Kan kun være enig i rosen. Smukke smukke billeder og spændende opskrifter. Er og bliver en fan!!
Tusind tak Christina!
Hej Julie Karla
Hvor køber du Arla Unika produkterne – jeg har ikke fundet dem endnu ;O)
Hej Helle, Her kan du se, hvor Unika produkterne føres henne http://www.arlaunika.dk/Find-Forhandler/ KH Julie Karla