Her kommer opskriften på den perlebygsalat, som jeg lavede til mini farsbrødene i går. Det er en dejlig mættende salat, som passede helt perfekt til farsbrødene. Jeg puttede rød sennep i salaten, som er små salatblade, der har en mild smag af sennep. Men kan man ikke få fat i røde sennepsblade kan man også sagtens bruge bredbladet persille. Det smager også godt. Jeg lavede en stor portion, så der var nok til frokost de efterfølgende dage, og i dag har jeg derfor fået mig en skål perlebygsalat med hytteost og avocado og det smagte skønt.
Ingredienser (4 pers.)
250 gr. gulerødder
200 gr. perlebyg
200 gr. kikærter
150 gr. feta
1 æble
50 gr. valnødder
1 stor håndfuld frisk rød sennep eller bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Tilberedning
Læg kikærterne i blød natten over og kog dem møre dagen efter i en gryde med nyt vand i ca. 50 minutter. Lad derefter kikærterne køle af. Kog perlebyggen i en gryde med rigeligt vand i ca. 15 minutter, indtil de er færdigkogte. Hæld vandet fra og lad perlebyggen køle lidt af. Skær gulerødderne i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie over gulerødderne og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter. Bland de færdigbagte gulerødder sammen med perlebyg, kikærter, olivenolie og æblcidereddike, samt salt og peber. Skær æblet i små stykker, hak den røde sennep og bræk fetaen i stykker og bland alle ingredienserne sammen med perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande og drys dem over salaten.