Jeg har netop lavet de her skønne daddelkugler som et lille sødt punktum til en skøn fødselsdagsfrokost for Mikkel. Jeg laver rigtig tit daddelkugler, når jeg skal servere noget sødt, og det er næsten altid med forskellige ingredienser. Det gode ved dem er, at så længe man bruger de store, saftige medjool dadler for at give kuglerne den der konfekt-agtige konsistens, så kan man sådan set putte alle mulige slags nødder og tørrede frugter i.
Daddelkugler med et twist
Jeg kan også varmt anbefale at prøve at tilsætte lidt revet citron- eller appelsinskal i de her daddelkugler. Det smager nemlig super godt! De her kugler bliver også min konfekt til jul, og jeg glæder mig til at lave alle mulige forskellige varianter.
Jeg har brugt raw kakao i stedet for den kakao, man kender, som er blevet ristet ved høje temperaturer. Jeg har læst en del om det efterhånden og fordelen ved raw kakao er, at det ikke bliver varmet op over 40 gr. og derved beholder langt flere af sine naturlige næringsstoffer. Derudover synes jeg også, at den økologiske variant, som jeg har købt, smager sindsygt godt, og jeg er blevet ret vild med at drysse kakao på alt muligt, ikke mindst min kaffe!
Jeg har også tilsat chiafrø for at gøre dem lidt ekstra sunde og endnu mere “superfood”-agtige, men de kan undlades, hvis man ikke lige har nogle stående.
Tjek endelig også en anden af mine favoritter ud, nemlig min opskrift på sunde dadelkugler med appelsin og kakao!
- 7 stk Medjool dadler
- 50 gr. usaltede cashewnødder
- 50 gr. kokosmel
- 1 tsk. raw kakao du kan også sagtens bruge almindeligt
- 1 lile spsk. hvide eller sorte chiafrø kan udelades
- Kokosmel og kakao som drys
- Evt. revet citron- eller appelsinskal
- Udsten dadlerne og blend dem sammen med cashewnødderne, kokosmel, kakao og chiafrø.
- Blend indtil man har en sammenhængende masse.
- Tril små daddelkugler (á 20 gr.) og rul dem i kokosmel eller kakao.
- Opbevar dine daddelkugler i en tætsluttet boks i køleskabet.
3 kommentarer
De ser meget lækre ud, de der dadelkugler, men hvor kan man købe dem og hvor får man fat I raw cacao? Meget skøn blog, kan ikke siges for ofte ;))
Hej Lene, Jeg har købt raw kakao hos nemlig.com, men du kan også købe det i de fleste helsekostforretninger.
smager fantastisk!