Denne salat spiste jeg den anden dag, og jeg kan allerede forestille mig, hvor godt den vil smage som tilbehør til sommerens grillkød. Det er egentlig bare en traditionel græsk salat, men jeg har tilføjet sort quinoa, som gør salaten mere fyldig, og så har jeg tilføjet en masse frisk løvstikke.
Løvstikke er perfekt i en græsk salat
Jeg elsker løvstikke! Det er faktisk en af mine yndlingskrydderurter. Det har det ikke altid været, men min mor har været stædig og introduceret det til mig i rigtig mange retter gennem årene, så jeg til sidst er blevet overbevist! Og det er jeg i den grad nu, for det smager altså virkelig bare skønt.
Man bruger jo ofte løvstikke i supper pga. dens ‘bouillon’ smag, men jeg synes også, at den smager mindst lige så skønt i salater, som i denne her græske salat. Så det kan varmt anbefales. Det er ligesom om, at den giver salaten lidt mere dybde, og en dejlig karakterfuld smag.
Lækker Græsk salat med quinoa og løvstikke er fantastisk på middagsbordet
- 1 dl quinoa jeg brugte sort quinoa
- 2 dl vand
- 150 gr cherrytomater
- 100 gr feta
- 1/2 agurk
- 1/2 rødløg
- 1 stor håndfuld frisk løvstikke
- 2 spsk olivenolie
- citronsaft
- 1 glas kalamata oliven
- Kog quinoaen i ca. 15 minutter, indtil al væden er optaget. Lad quinoaen køle af, mens de øvrige ingredienser forberedes.
- Skær cherrytomaterne i kvarte stykker.
- Halver agurken, fjern det inderste, og skær den derefter i små stykker.
- Skær rødløget i tynde skiver.
- Bland alle disse ingredienser sammen med den afkølede quinoa og hæld olivenolie og citronsaft over.
- Pynt med feta, oliven og frisk løvstikke.
2 kommentarer
Uhm, det ser ud til at være en lækker kombination – og feta og oliven er jo altid et hit! (;
– Anne
Hej Anne,
Ja det er nemlig en skøn kombination : )