Så har jeg været i køkkenet og eksperimentere lidt og det kom der disse skønne spinatmuffins ud af, som virkelig var et hit hos min kæreste, som ellers ikke er glad for spinat.
Lækre skønne spinatmuffins med morgenmad, frokost eller aftensmad
Jeg har tilsat hytteost og feta, hvilket gør dem dejligt cremede og så smager de helt fortrinligt sammen med en hurtig hjemmerørt pestoflødeost. De passer godt som tilbehør til en masse ting og kan spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Jeg lavede dem til frokost sammen med noget lækkert røget laks og det skal klart gentages.
Spinatmuffins
Forb. tid
5 t 22 min
Tilb. tid
5 t 22 min
De bedste madmuffins du kan tænke dig. De her er en klassiker i mit køkken!
Ret:
frokost, madpakke, Tilbehør
Køkken:
dansk, internationalt
Antal: 8 spinatmuffins
Ingredienser
- 150 gr friske spinatblade
- 4 stk æg
- 100 gr hytteost
- 100 gr feta
- 100 gr hvedemel
- 1 tsk salt
- lidt revet muskatnød
- friskkværnet peber
- 4 spsk flødeost
- 2 tsk god basilikumspesto
Sådan gør du
- Spinatbladene skylles godt og grundigt og lægges derefter over på noget køkkenrulle eller et viskestykke for at fjerne det overskydende vand
- Spinatbladene hældes over i en foodprocessor eller blender og sammen med æggene blendes spinaten meget kort, indtil spinaten er hakket i små stykker, og man har fået en fin masse.
- Spinat-æggeblandingen hældes over i en skål, hvor hytteost, mel, smuldret feta og salt og peber samt muskatnød tilsættes.
- Det hele blandes godt sammen og hældes op i muffinforme og pyntes evt. med græskarkerner, da det smager skønt.
- Jeg bruger silikone muffinforme, som ikke skal smøres med fedtstof. Men hvis du bruger en anden slags forme, skal de måske smøres med lidt olie eller smør først.
- De skal bages i ca. 25 minutter ved 200 gr. Imens laves pestoflødeosten og det er jo ret nemt for man skal blot blande en god basilikumpesto med flødeost og så har man en dejlig cremet sag, der passer perfekt til de her spinatmuffins.
23 kommentarer
Hvor lyder de lækre – lige til madpakken!
– Anne
Hej Anne,
Ja præcis og så lige smøre dem med pestoflødeost.
Nemt og lækkert : )
Ah, hvor lyder de gode. De skal prøves her i weekenden 🙂
Hej Rikke!
Det er de også : ) Har bagt dem to gange nu og næste gang skal de på påskebordet : )
De skal helt sikkert prøves – Kan jeg mon fryse dem ned?
Det lyder godt Marie : )
Ja, det tror jeg sagtens, du kan.
Super – Der er røget et par stykker i fryseren. PS de smager jo HELT fantastiske! Det er helt bestemt en om´er her i huset 🙂
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre : )
Jeg må indrømme, at jeg er stor fan af din blog! Dine opskrifter er super lækre og så elsker jeg, at de fleste er low-carb.. Derfor skulle jeg også lige prøve de her muffins. Uhm! De smager forrygende 😀 De sidder dog lidt fast i formene. Bruger du en form for fedtstof, eller kunne det tænkes, at det bare er fordi jeg bruger papirsforme?
Påskehilsner, Maria
Hej Maria,
Hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge mine opskrifter!
Det er godt, du bringer det op, for jeg har glemt at skrive det i opskriften. Men jeg bruger silikone muffinforme, som ikke skal smøres først. Jeg har ikke prøvet at bruge papirforme, så det er måske nok derfor at de hænger fast.
Håber de kunne bruges trods alt : )
Kærlig hilsen
Julie Karla
De ser helt vildt lækre ud! Hvordan lavede/anrettede du dem sammen med laksen? Og tror du de vil være velegnede som forret? 🙂
Hej Mille,
Ja de er super gode som forret. Jeg skar dem faktisk over på midten, smurte dem med pestoflødeost og så et stykke laks ovenpå. Men man kan også bare have laksen ved siden af og flødeosten i en lille skål, det ser også fint ud.
Kærlig hilsen
Julie
Kan de gøres glutenfrie ?
Hej Louise, Det tør jeg desværre ikke sige, for jeg har ikke prøvet med andre typer mel. Men hvis du kaster dig ud i det, så meld endelig tilbage : )
er det rigtig forstået at det er først når de er kommet ud af ovnen at pesto blandingen skal på ? 🙂
-. hvis ja skal jeg så vente til de er helt kolde eller skal jeg komme det på med det samme de er ude af ovnen 🙂
jeg skal prøve at bage dem til min mor da hun skal have dem med i hendes madpakke og hun er ikke glad for at bage
Hej Sara, Ja, jeg plejer at lade dem køle af, og så flække dem og smøre dem med pestoflødeost.
hvis jeg ikke kan få friske spinatblade kan jeg så bruge den fra frost ? 🙂
Hej Sara, Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har prøvet at lave dem med frossen spinat.
Super lækker opskrift! Mine blev dog helt “Shrek”-grønne, men det gjorde nu ikke noget. Jeg inkorporerede laksen i dejen og tilføjede lidt rygeost, hvilket også kan anbefales!
Tak for en god blog : )
Mmmm det lyder også godt Inge! Glad for at du kan li’ dem.
Super lækre muffins ! Jeg forstod 150 stk spinstblade som 150 g, så mine er blevet skrigende grønne ?
Ja, men det er også rigtig nok. Noterer lige at det er 150 gr. ; )
Jeg håber på en god inspiration til mad