Jeg lavede en skøn bulgursalat den anden dag med røde og gule beder, der blev pyntet med lidt gul morgenfrue. Den var super smuk at se på og smagte helt fortrinligt sammen med min øko-medister, som jeg havde stegt i ovnen sammen med æble, rødløg og svesker. Det var virkelig en dejlig hverdagsret, som også sagtens kan fungere som en gæsteret, da salaten er flot at se på og medisteren serveres på en anderledes måde. Jeg har faktisk tænkt mig at udvikle nye opskrifter med hverdagsmad, der også kan fungere som gæstemad. Måske jeg skulle kalde kategorien ‘Hverdagsmad som Gæstemad’? I hvert fald så kan jeg godt lide ideen om at gøre gæstemaden mere simpel, men lækker og gøre hverdagsmaden mere spændende, men stadig overskuelig.
Ingredienser (3 pers.)
2 dl. bulgur
3 dl. vand
1 spsk. olie
1 spsk. æblecidereddike
1 kg. røde og gule rødbeder
1 spsk. revet citronskal
1 spsk. citronsaft
Morgenfrue
Olivenolie
Salt og peber
500 gr. medister
2 rødløg
1 æble
1 håndfuld svesker
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
Peber
Tilberedning
Skræl bederne, skær dem i små stykker og læg de gule beder på én bageplade og de røde på en anden (så undgår man, at alle bederne bliver røde). Dryp godt med olivenolie over og salt og peber og bag bederne i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 gr.
Hæld bulguren i en lille gryde sammen med 3 dl. vand og lidt salt. Lad bulguren simre under låg, indtil al væden er væk og bulguren er færdigkogt. Det plejer at tage ca. 10 minutter, men hold øje, så det ikke brænder på. Bland derefter bulguren med 1 spsk. olivenolie og æblecidereddike og smag til med salt og peber.
Bland de færdigbagte beder sammen med bulguren og bland citronsaft og skal i. Smag til med salt og peber og stil salaten til side. Imens forberedes medisteren.
Skær rødløgene og æblet i skiver og læg det over i et lille fad sammen med svesker. Hæld olivenolie og æblecidereddike over og godt med friskkværnet peber.
Steg medisteren ved svag varme på en pande med olivenolie, indtil den begynder at tage farve (den skal ikke koges først). Medisteren skal ikke gennemsteges, men blot brunes lidt ved svag varme, så den ikke sprækker, i ca. 10 minutter. Læg herefter medisteren over på et skærebræt og skær den i passende stykker. Læg stykkerne ovenpå rødløgsblandingen og bag medisteren færdig i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter. På denne måde får medisteren en dejlig sprød overflade og sammen med den sød-syrlige rødløgsblanding smager det helt fortrinligt.