Lammefrikadeller er altid populære. Især hvis du kan skaffe noget rigtig lækker kød fx fra islandsk lam. For noget tid siden lavede jeg de her krydrede lammefrikadeller med noget godt dansk hakket lammekød.
Jeg serverede dem sammen med denne blomkålscouscous med koriander, citron og ristede cashewnødder, og det smagte super godt. Man kunne også sagtens servere lammefrikadellerne sammen med tzatziki-spaghetti. Det passer også rigtig godt til lam. Jeg lavede en stor portion, så jeg også havde til fryseren og til madpakken.
Jeg elsker, når der er lammefrikadeller til overs til dagen efter, så jeg kan spise dem sammen med min frokostsalat. Jeg spiser nemlig ikke rigtig forarbejdet kødpålæg, da det er fyldt med alt for mange tilsætningsstoffer, og hvis jeg gør, er det altid de økologiske udgaver uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidlet nitrit. Så jeg er glad, når der er gode lammefrikadeller eller andet kød fra aftensmaden til overs til madpakken.
Hvis du har mulighed for at skaffe islandsk lammekød, så er det noget af det bedste du kan få. De islandske lam er meget smagfulde og lever et liv i de reneste omgivelser du kan forestille dig. Glæd dig til at prøve denne skønne opskrift af!
Opskrift Lammefrikadeller
- 1 kg hakket lam
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. kanel
- 1 stor tsk. salt
- 1/2 tsk. groft kværnet peber
- 1/2 tsk. chilipulver
- 2 æg
- 2 spsk. rasp
- Riv løgene og hvidløg og bland det sammen med lammekødet, æg, rasp og alle de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt sammen med hænderne, og lad dejen hvile i en times tid.
- Form farsen til små frikadeller og steg dem i olie på en varm pande, indtil de er færdigstegte.
- Servér lammefrikadellerne sammen med en god salat og evt. tzatziki.
6 kommentarer
Har netop lavet dine lammefrikadeller. Det er bestemt ikke eneste gang, jeg laver den efter din opskrift. Det var meget lækkert
Ih, hvor dejligt at høre!
Fantastisk opskrift, faktisk den bedste jeg har benyrrer👍
Ih hvor er det dejligt at høre, jeg bruger den også hver gang den står på lam ; )
Kan jeg lage en fløtesaus til.
Ja da, det ville være skønt!