Som jeg nævnte i mit forrige indlæg, så fik jeg købt en masse lækre ting med hjem fra Firenze, som jeg vil lave nogle nye, sjove retter med. Jeg købte bl.a. en lækker lufttørret skinke, som vi har nydt godt af de sidste mange dage, og så det her kamutmel, som jeg købte i den fineste lille øko-butik, hvor jeg faktisk kunne have købt hele butikken! Kamut er en ældgammel hvedeart og det har sådan en dejlig sød smag. Jeg ved, at melet har et rigtig højt proteinindhold, men et lavt indhold af gluten, og derfor ikke hæver så meget som andre typer hvede, så derfor tænkte jeg, at det måtte egne sig godt til pizza. Og det gjorde det!
Jeg bagte pizzaen på en bagesten, hvilket jeg klart kan anbefale, for resultatet bliver super lækkert – en sprød, tynd bund med en endnu mere sprød kant, som gør at man godt gider at spise kanterne på denne pizza.
Jeg er ret vild med kombinationen af figner, gorgonzola og hasselnødder og sammen med den hjemmebragte skinke blev det et rigtig lækkert aftensmåltid.
Ingredienser (1 pizza/2 pers.)
2 dl. lunken vand
20 gr. gær
Ca. 350 gr. fin kamutmel
1 lille tsk. salt
Parmaskinke eller anden lufttørret skinke
Ca. 200 gr. gorgonzola
1 håndfuld tørrede figner
1 håndfuld letristede hasselnødder med eller uden skal
Olivenolie
Tilberedning
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og hvedemel. Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord og lad den hæve tildækket i en skål i min. en time, men gerne to, til dejen er hævet en smule.
Tænd ovnen på 225 gr. og sæt bagestenen ind i ovnen på en rist. Rul derefter dejen ud til en cirkel på køkkenbordet og læg fyldet på. Gorgonzolaen deles i små stykker, som fordeles rundt på pizzabunden, og dernæst de tørrede figner i skiver. Til sidst dryppes lidt olivenolie over og pizzaen lægges over på den varme bagesten med en pizzaspatel og sættes tilbage ind i ovnen. Pizzaen bages i ca. 20 minutter, eller indtil den er flot gylden. Skiver af skinke lægges over den færdigbagte pizza, og de let ristede hasselnødder drysses over. Og så er den er klar til servering.