Jeg må sige, at jeg i denne første uge af det nye år har levet op til ambitionen om en sund januar. Jeg har fået trænet og spist masser af lækker sund mad, og jeg glæder mig til at fortsætte den samme gode stil i næste uge. I løbet af ugen har jeg skrevet ned, hvad jeg har spist, og håber at det kan give lidt inspiration.
Sund januar – Årets første uge
Torsdag (1. januar)
Til morgenmad spiste jeg to spejlæg og et stykke rug-knækbrød med ost. Plus en del kopper kaffe for lige at kickstarte dagen derpå med en smule tømmermænd. Heldigvis var de ikke så slemme, da jeg må have forbrændt meget af alkoholen i de par timer jeg befandt mig på dansegulvet.
Frokosten blev en rug-knækbrød med ost, skinke, sennepsmayo og friske spirer.
Aftenmaden blev denne dejlige salat med kylling og med skønne ting som frisk økologisk ananas, frilandsbacon, søde cherrytomater og chili-cashewnødder. Faktisk en rimelig sund start på det nye år.
Fredag
Startede morgenen med et stykke knækbrød med hytteost og et blødkogt æg samt to kopper kaffe.
Frokosten blev til en blandet salat med kylling fra dagen før, hytteost, avocado, cashewnødder og en masse blandet grønt.
Om eftermiddagen fik jeg endelig taget hul på min træning igen efter den desværre har ligget lidt stille henover julen og vel nok det meste af december. Så skønt! Slappede af bagefter med en god cafe latte og to af mine daddelkugler.
Om aftenen nød jeg en stor portion af denne her lækre salat med bagte rødbeder, friske spirer, pistacienødder og masser af god gedeost.
Lørdag
Weekend!… og dermed tid til at lave lidt ekstra godt om morgenen. Derfor blev det til en chiagrød lavet på kokosmælk og blendet med masser af frisk ananas og vaniljepulver og toppet med pistacienødder. Opskriften kommer på bloggen snart!
Frokosten blev rug-knækbrød med avocado, der var rørt sammen med hytteost og smagt til med salt og peber. Det smager faktisk virkelig godt.
Der røg også lige en daddelkugle eller to ned med eftermiddagskaffen.
Aftensmaden bestod af en stor salat med birkerøget ørred, som Mikkel havde taget med hjem fra Island, avocado, grapefrugt og rødløg. Super lækker kombination, som varmt kan anbefales.
Søndag
Min morgenmad bestod af denne her bircher musli med rugflager og to kopper kaffe. Den musli laver jeg ofte, for det smager simpelthen så skønt. Især fordi jeg brugte en æblemost fra Løgismose, hvor der er ingefær i, og det er godt!
Frokosten bestod af en æggemad med sennepsmayo og friske spirer, men det bedste ved dagen var helt klart aftensmaden, som bestod af min speltotto med blomkål. Elsker den ret og laver den igen og igen. Toppede den med friskrevet citronskal, masser af timian og bacondrys. Mums…
Om aftenen drak jeg min aftenkaffe og nød de sidste sunde daddelkugler, og dermed det sidste (sunde) juleslik, jeg havde tilbage. Øv…
Mandag
Om morgenen spiste jeg endnu engang en portion bircher musli med rugflager, som jeg havde til overs fra dagen før. Den bliver kun endnu bedre af at stå en dag til i køleskabet, synes jeg. Så den nød jeg sammen et godt drys blandede nødder og min kaffe.
Min frokost bestod af en hurtig “klap sammen” med noget økologisk proteinbrød, som jeg har købt i Sverige, og som faktisk smager ret godt. Fyldet var en god gedeost og lidt chili spegepølse.
Aftensmaden blev rester fra dagen før, og hvad der ellers lige var i køleskabet. Elsker det med en gang i mellem at komme helt til bunds i køleskabet og få spist alt op. Det giver en god fornemmelse. “Resterne” bestod af en portion speltotto med blomkål og så en tomatsalat med hytteost, ristede solsikkekerner og masser af forskellige hjemmespirede spirer.
Tirsdag
Morgenen blev brugt på at nyde en dejlig skål tykmælk, æblekompot og lynristede kanel-rugflager. Dertil to kopper kaffe.
Om formiddagen spiste jeg nødder og gulerødder.
Til frokost spiste jeg igen en rugbrødssandwich på det økologiske proteinbrød med fyld af en rigtig god dildpesto, som jeg har købt og skiver af en god fast gedeost.
Vi havde gæster om aftenen, men jeg kom sent hjem, så det skulle alligevel være lidt nemt. Det blev derfor til økologisk stegt flæsk med en rodfrugtsalat med citron, timian og ristede græskarkerner, og en salat med revet blomkål, tomat, hjemmespirede spirer og den gode dildpesto. Vi drak en super, super god naturvin til, som jeg har købt i en øko- og naturvinsbutik i Torvehallerne.
Efter middagen nød vi noget lækkert chokolade fra Chocolate and Love og god kaffe.
Onsdag
Til morgenmad spiste jeg en super lækker chiagrød eller mousse var det nok snarere. Jeg havde lavet en chiagrød på kokosmælk aftenen før og om morgenen blendede jeg den sammen med hindbær (som jeg havde kogt med vaniljepulver nogle dage forinden) og frosne stykker banan. Det blev til en super lækker hindbær-chiamousse, som klart skal laves igen.
Til frokost spiste jeg en rodfrugtsalat og resterne af gårsdagens blomkålssalat, et æg og en skål hytteost.
Om eftermiddagen tog jeg ned i fitnesscentret for at træne. Virkelig dejligt!
Aftensmaden bestod igen af bagte rodfrugter med dildpesto, 2 spejlæg og en lækker tomatsalat med gedefeta og ristede græskarkerner. Følte mig rimelig sund ovenpå den her dag.
Torsdag
Til morgen spiste jeg en æggemad på knækbrød og to kopper kaffe.
Frokosten bestod af en blandet salat med bagte rødbeder og hytteost, og proteinbrød med chilispegepølse, tomat og hummus.
Aftensmaden blev spist på mit yndlingssted i byen nemlig Sankt Annæ 8, der ligger et stenkast fra mig. Det kan man nok betegne som mit stamsted. Her fik jeg to glas skøn rødvin. Et glas Zinfandel (min yndlingdrue) og et glas naturvin. Dertil delte Mikkel og jeg et bræt med forskellige lækre pølser, ost og paté. Måske ikke det allersundeste måltid, men jeg sprang brødet over, så det går nok.
9 kommentarer
Tak for en god og inspirerende blog. Må jeg høre, hvor du har købt din dildpesto?
Tak fordi du kigger med Camilla. Den har jeg købt i Malmø, men det ku’ være jeg skulle lave en selv : )
Meget inspirerende indlæg, lyder som nogle super lækre opskrifter! 🙂
Knus Amalie, sundesager.dk
Tak Amalie, Det var i hvert fald en uge med dejlig mad ; )
Det lyder så lækkert det hele!
Jeg har lavet dine dadelkugler i dag – mmmh!
Er det hjemmebagt knækbrød, du spiser – eller hvilken type er det?
Tak Frida, og dejligt at du kan lide mine daddelkugler. Elsker dem også! Nej, det er svensk rug-knækbrød. Lavet på 100 % rugmel. Jeg køber altid nogle pakker af helt tynde, runde knækbrød, når jeg er i Malmø.
Super inspirerende med de her indlæg 🙂
Tror jeg vil prøve at kaste mig ud i den chiagrød.
Dejligt inspirerende indlæg! Jeg har lige et måske lidt dumt spørgsmål, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at spise mere hytteost, især til frokost, da jeg i modsætning til resten af Danmark ikke gider spise rugbrød hver dag og derfor prøver at variere frokosten lidt. Kan se, at du den ene dag spiste en salat med kylling og hytteost til frokost, og jeg vil derfor høre, hvordan du bruger hytteosten i den sammenhæng? Altså spiser du den ved siden af eller rører du den op til en slags “dressing”?
Mvh Maiken
Hej Majken. Jeg elsker hytteost, så faktisk hælder jeg det bare oven på min salat, som det er. Det gør salaten dejligt mættende, og jeg elsker den cremede og syrlige smag i salaten. Jeg spiser i det hele taget hytteost til rigtig mange ting, da jeg synes, det er en rigtig god kilde til protein uden alt for meget fedt. Så det kan varmt anbefales ; )