Det er ved at være nogle dage siden, at jeg lavede det her sundere konfekt med dadler og kirsebær. Det var vist i sidste weekend, hvor jeg satte mig for at bruge det sidste kirsebærvin, jeg havde til overs fra julen. Jeg brugte en kirsebærvin fra Frederiksdal Kirsebærvin, men brug den du lige har ved hånden.
Konfekt med dadler – sødt sundere slik
Jeg har lavet meget af denne her slags sundere konfekt eller daddelkugler om man vil, men jeg synes, at denne her udgave med kirsebærvin er ekstra god. Elsker bare den milde og runde smag af kirsebær, og at man lige nøjagtig kan fornemme, at der er en smule alkohol i.
Kan næsten ikke komme på noget bedre, når det gælder søde sunde sager, end konfekt med dadler og kirsebær. Uh, det er SÅ godt.
- 150 gr. cashewnødder
- 100 gr. medjool dadler
- 4 spsk. kirsebærvin
- 1 tsk. kakao
- Mørk chokolade 80 %
- Usaltede pistacienødder
- Blend cashewnødderne sammen med de øvrige ingredienser, indtil man har en fin masse.
- Dejen er klæbrig, så saml den og rul den ud til en rulle, og læg den på køl i en halv times tid, så er det nemmere at forme dejen til små kugler senere.
- Form små kugler med hænderne og dyp dem i smeltet mørk chokolade, og pynt evt. med pistacienødder.
Denne weekend er det ikke blevet til meget madlavning, for som jeg har nævnt før, er vi i gang med at lave nyt køkken. I dag har vi brudt gulvet op og fjernet det meste af inventaret, så vi er klar til at afsliber-manden kommer i morgen. Pyha… det er et kæmpe projekt, og i sær fordi at vi bor i lejligheden, mens vi laver køkken.
Men det skal nok blive rigtig godt, og jeg glæder mig super meget til at få et endnu bedre køkken, hvor jeg jo tilbringer det meste af min fritid. Indtil da må jeg bruge mit interimistiske køkken i spisestuen! Og aftensmaden kommer til at stå på take away eller mad, der kræver minus tilberedning.
2 kommentarer
Glæder mig til du får indviet dit nye køkken! Ih hvor kommer der helt sikkert til at ske meget på bloggen:-)
Det kan du tro, der gør Rosa!