Før komfuret blev fjernet i sidste weekend nåede jeg lige at lave sådan en lækker lille quesadilla med kylling, mango og avocado. Jeg brugte en rugtortilla, som er en super god løsning, når maden skal være nem og man ikke har meget forberedelsestid.
Quesadilla med kylling i godt selskab
Jeg har før lavet en rugtortilla med brie, solbærmarmelade og spinat og en tortilla med blå ost og æblekompot, men jeg var så heldig både at have noget lækkert økologisk kyllingebryst og en perfekt mango, så det skulle der selvfølgelig laves en ny opskrift ud af! Og det blev faktisk til en ret lækker kombination. Men ved man ikke bare det, når ingredienserne er kylling, mango, avocado og revet gouda. Det kan næsten kun blive godt! Det er i hvert fald nogle ingredienser, jeg er ret vild med.
- 4 stk rugtortilla kan fås i Netto
- 1 stk stort kyllingbryst
- 1 lille mango
- 1 stk avocado
- 125 gr. revet gouda
- 2 spsk. frisk finthakket timian
- Salt og peber
- Steg kyllingebrystet, indtil det er gennemstegt og krydr det med salt og friskkværnet peber. Skær brystet ud i skiver.
- Skær mangoen ud i tynde skiver.
- Fordel først kyllingestykkerne på en rugtortilla, dernæst mango, avocado og revet ost og afslut med frisk timian. Drys med frisk kværnet peber.
- Læg en rugtortilla over, og bag quesadillaen på en tør grill pande ved høj varme 1-2 minutter på hver side, indtil osten begynder at smelte og ens quesadilla får mærker fra grillpanden.
- Fortsæt samme procedure med den sidste quesadilla.
- Servér quesadillaen med det samme.
I forhold til køkkenet så er næste projekt at give låger og skuffer den helt store make over. Vi har besluttet at bevare selve skabene, men de gamle låger skal males, og der skal nye dørgreb i. Og så skal de gamle køkkenfliser skiftes ud. Dem har jeg aldrig været glad for. De er sådan lidt 80’er-agtige, og det er jeg ikke vild med.
Jeg tænker i stedet nogle fine blanke hvide fliser. Men nu må vi se, hvad vi falder over. Det er ikke så svært at lade sig inspirere af f.eks. Pinterest og andre hjemmesider, men det bliver straks sværere, når man rent faktisk skal finde dem i butikkerne, så er udvalget altid så kedeligt.
Ih jeg glæder mig så meget til køkkenet står helt klar. Der går dog noget tid, så først og fremmest glæder jeg mig egentlig bare til at komfuret bliver sat til igen, så jeg snart kan lave noget MAD!
2 kommentarer
Det ser virkelig lækkert ud! 🙂
Jeg tænkte på, om du har et alternativ til gouda – Kan man fx godt bruge revet mozzarella i stedet?
Tak Ditte! Ja, du kan sagtens bruge revet mozzarella i stedet.