Her kommer 9 af mine bedste opskrifter med modne bananer. Du har garanteret på et tidspunkt stået i den situation, at dine bananer er blevet helt sortplettede og overmodne. Det er der nok mange, som synes er ærgerligt, men jeg elsker rent faktisk, når mine bananer bliver overmodne.
Faktisk spiser jeg meget sjældent bananer, som de er, men køber for det meste bare bananerne for at lade dem modne, indtil de er så søde, at de er perfekte til at bruge i f.eks. kager, brød, grød eller i is-opskrifter som med min opskrift på sund bananis med peanutbutter
Derfor har jeg også lavet rigtig mange opskrifter, hvor jeg netop hovedsageligt kun har brugt modne bananer til at søde med. Elsker ideen om kun at bruge naturlig sukker fra frugten og helt undgå det hvide raffinerede sukker.
Derudover er der ingen af mine 9 opskrifter med modne bananer, der indeholder hvedemel. Jeg har enten brugt rugmel, kokosmel eller mandelmel eller bare rugflager og havregryn, så der vinder man også lidt på sundhedskontoen. Det gør man i hvert fald med denne her Banankage med chokolade – uden hvedemel!
SE OGSÅ: Cashew-müsli med kokos, banan og lime
Sker det, at mine bananer alligevel bliver lidt for modne, og jeg kan se på det hele, at jeg ikke når at bruge dem, skærer jeg dem altid i skiver og fryser dem ned i små fryseposer. På den måde har jeg altid frosne stykker banan til en smoothie, is eller en af mine elskede chiagrød som denne her chiagrød med kakao.
Og så har jeg lavet en masse andre opskrifter med modne bananer, som du kan se herunder. Og en ting er helt sikkert – jeg lover, at der kommer rigtig mange flere opskrifter med denne skønne frugt. Det eneste der måske slår dens sødme er min hjemmelavede æblemos, som jeg også bruger i min madlavning, men bananen har bare flere anvendelsesmuligheder.
1 kommentar
Mmmh ser lækekrt ud! 😛