Jeg er simpelthen blevet så glad for mit vaffeljern, så nu afprøver jeg forskellige varianter af de sprøde vafler. Som denne her udgave med birkes og citron. Det er en perfekt kombination, som bruges i forskellige kager, så hvorfor ikke også i vafler. Jeg serverede dem for mine venner i går sammen med lemon curd og det passede super godt til vaflerne.
Ingredienser (7-8 vafler)
250 gr hvedemel
2 tsk. bagepulver
Vanillekorn fra 1/2 vanillestang
2 spsk. sukker
1 æg
5 dl mælk
75 gr. smør
Revet skal af 1 citron
2 spsk. birkes
Evt. lemon curd
Tilberedning
Smelt smøret og lade det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Hæld mælk, æg, birkes og citronskal i skålen og pisk blandingen godt sammen. Tilsæt til sidst den smeltede smør og lad dejen hvile 1/2 time.
Opvarm vaffeljernet og smør jernet med lidt smør, før hver vaffel bages. På den måde opnår man den bedste sprødhed. Server straks de sprøde vafler og gerne sammen med lidt lemoncurd eller bare som de er.