Lækker pastaret med avocado sauce – Mmmm Mmmm Mmmm… 3 gange Mmmm til denne her! Tænk at jeg ikke har lavet det her noget før. Jeg elsker avocado og kan man forestille sig noget bedre end en cremet pastasauce lavet udelukkende med denne skønne lille sag? Ingen opbag eller fløde – only the good stuff. Jeg er i hvert fald fan.
Retten bliver ekstra sund idet jeg har erstattet den hvide pasta med bønnepasta. Min lokale Fakta har faktisk fået økologisk bønnepasta, så det er super fedt, når det skal gå lidt hurtigt på en hverdagsaften. Og denne her pastaret egner sig nemlig rigtig godt til en hverdagsaften. Jeg tror, den tager ca. 20 minutter at lave.
- 2 stk modne mellemstore avocadoer
- 3 spsk. vand
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Revet skal af 1/4 citron
- 1 lille fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Salt og friskkværnet peber
- 200 gr. bønnepasta
- Ristede hakkede cashewnødder
- Sæt vand over til bønnepastaen.
- Blend avocadoerne med vand, olivenolie, citronsaft- og skal, hvidløg og frisk basilikum.
- Blend indtil man har en lækker cremet lidt tyk sauce.
- Smag saucen til med salt og peber
- Kog bønnepastaen indtil den er al dente, og hæld vandet fra.
- Bland avocado saucen sammen med pastaen.
- Drys med ristede, hakkede cashewnødder, citronskal, basilikumsblade og servér straks.
Lækker pastaret med avocado sauce + en masse tilbehør
Da jeg lavede denne her pastaret med avocado sauce lavede jeg den bare helt plain uden noget tilbehør. Det eneste jeg gjorde var lige at drysse med nogle grofthakkede, ristede cashewnødder. Det kunne også have været alle mulige andre slags nødder f.eks. mandler.
Men noget andet der kunne være lækkert er f.eks. at servere pastaretten med lidt røget laks, varmrøget laks eller ørred for den sags skyld. Kylling kunne også være super godt til! Kaster du dig ud i at lave retten, så vil jeg mere end gerne høre lidt om, hvordan du serverede den og tag mig endelig på Instagram eller facebook, hvis du har lyst!
9 kommentarer
Helt helt fantastisk ret.. Nem at lave og dejligt der ikke skulle en masse “mærkelige” ting i, men noget som man stort set havde derhjemme det hele.. Ungerne var også vilde med det.. Helt sikkert en ret vi kommer til at lave meget fremover – med forskelligt tilbehør til.. 🙂
Det ser virkelig lækkert ud! Hvilket mærke er den økologiske bønnepasta? Jeg kan deværre ikke finde den i min lokale Fakta, måske kender du til andre steder der sælger den?
Tak for god inspiration 🙂
Hej Kaja, Mærket er A la Eco og du kan læse mere om det her: http://www.alaeco.se. Min lokale Super Brugsen og Irma har det også, så håber du kan finde det der. OG tak! KH Julie
Ved du hvor mange kcal der er i retten??
Hej Pia, Det gør jeg desværre ikke. KH Julie
Afkøler du pastaen før du hælder “sovsen” på?
Hej Natasha, Nej, det gør jeg ikke. Den er varm, når jeg blander : )
Jeg har gjort retten endnu hurtigere og moser blot en avokado og tilføjer salt, peber, lidt tørret chili og citronsaft. Efter det er vendt med ærtepasta river jeg lidt (eller ok en del) parmesan henover. Det smager så godt og er blevet en af mine yndlings hurtige opskrifter, så 1000 tak for tippet med avokado sovs 🙂
Yay, hvor dejligt at høre!