Denne her sunde hindbær trifli er en super morgenmad og især til weekenden, hvor man har lidt ekstra tid. I går aftes lavede jeg basisgrøden og puttede den i køleskabet og lavede også den super nemme hindbærkompot. Her til morgen har jeg så blandet grøden sammen med yoghurt og revet æble, så man får en dejlig cremet og syrlig/sød morgenmadsgrød.
Man kan måske ikke kalde denne her morgenmadsopskrift for en hindbær trifli i sin reneste forstand, men den ser lidt ud som en, og den skønne, fremtrædende smag af hindbær får én til at mindes sommer og varme sommeraftener, hvor den klassiske hindbær trifli ofte er på bordet.
Ingredienser til en sund hindbær trifli til morgenmad
Jeg har brugt fintvalsede rugflager til denne grød, som jeg køber flere poser af, når jeg er i Malmø, for jeg har ikke set dem nogle steder i Danmark, kun de grove rugflager. Du kan dog også sagtens bruge fint valsede havregryn. Det smager lige så godt!
Det er ret vigtigt, at man bruger en fast yoghurt som græsk yoghurt eller skyr til at røre sin grød op med. Ellers bliver grøden lidt for ‘vandet’, og jeg kan bedst lide, når den er dejligt fast – sådan rigtig grødagtig.
Man kan toppe sin sunde hindbær trifli med alle mulige forskellige toppings. Nu havde jeg lige mandler og dadler ved hånden (det har jeg altid), men rosiner, abrikoser, valnødder eller usaltede pistacienødder kan også varmt anbefales. Ligesom du også kan skifte hindbærkompotten ud med en jordbærkompot eller rabarberkompot.
- 100 gr. fintvalsede rugflager eller havregryn
- 2 dl. æblemost
- 1 stk lille æble
- 150 gr. græsk yoghurt 2 % eller 10 %
- 180 gr. frosne hindbær
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- Mandler
- Dadler
- Aftenen før blandes rugflager eller havregryn sammen med æblemost. Stil det på køl natten over.
- Lav evt. også hindbærkompotten nu. Kog de frosne hindbær med vanilje, indtil det bliver til en grov frugtgrød. Smag evt. til med akaciehonning eller andet sødemiddel. Lad det køle af, og kom det på køl.
- Om morgenen blandes grøden sammen med et skrællet, revet æble og græsk yoghurt.
- Fordel først grøden i to glas og kom derefter et lag med hindbærkompot ovenpå. Fortsæt på samme måde, så man til sidst har en fin hindbær trifli.
- Drys med grofthakkede mandler og tørrede dadler.
8 kommentarer
Hej Julie Karla,
Hvilken æblemost har du brugt?
… og så har jeg lige et spørgsmål om loppefrøskaller.. Er det også dem der hedder fiber Husk som man kan købe i f.eks. Matas? indeholder 85% kostfibrer?
vh.
Dorte
Hej Dorte, Jeg har bare brugt en helt almindelig æblemost fra Änglamark i Super Brugsen. Ift. loppefrøskaller, så er det nemlig dem, der hedder FiberHUSK.
Tak .. så er det bare med at få det prøvet 🙂
Jeg skal også prøve at kaste mig ud i noget chia – grød/pudding.. det er jeg meget spændt på. Kan ikke forestille mig hvad chia smager af.. men det skal altså prøves 😀
vh.
Dorte
Det kan varmt anbefales! Chia i sig selv, smager ikke af så meget, men når man blander dem med væde, får man en fantastisk grød/mousse-agtig konsistens. Og når man blender det med frosne stykker banan, som jeg altid gør, får man en luftig mousse, som smager så skønt, og som man kan tilsætte alt muligt.
Hej Julie Karla
Jeg selv har heller ikke fundet de fintvalsede ruggryn i sin reneste form, men Kornkammeret fører en (ofte ret billig) ruggryn med 80% fintvalsede ruggryn og 20% havregryn. Her til morgen blandede jeg yderligere lidt hele rugflager i min morgengrød og det var super lækkert! Det gav en yderligere grovere tekstur på grøden, som jeg er tilhænger af, når det gælder min grød 🙂
Tak for en inspirerende blog med de smukkeste billeder.
Hilsen Cecilie
Tak for tippet Cecilie! Det med Kornkammeret vidste jeg slet ikke. Elsker også den lidt grovere grød og laver også ofte en grød på de grove rugflager. Og tak for de søde ord, jeg er glad for, at du læser med!
Så har jeg lige prøvet at lave denne triffili til morgenmad. Wauw, hvor er den god!!
Jeg lavede den med havregryn og fromage frais, da det var alt jeg havde – og så med rabarberkompot af rabarber fra haven, som jeg alligevel havde stående 🙂
Jeg glæder mig til at prøve at lave den med rugflager og skyr. Den var SÅ fantastisk 🙂
Ih hvor skønt at høre Rikke! Jeg er også helt vild med den, og det gode er jo, at man kan bruge lige præcis den form for yoghurt man har lyst til og gryn for den sags skyld.