Nogle gange har man bare lyst til en god og nem pastaret, når aftensmaden skal på bordet som denne med græskar, salvie og bacon. En ret, der ikke tager alverdens tid eller kræver en helt masse ingredienser.
Jeg er helt vild med græskar og har efterhånden brugt den smukke grøntsag i rigtig mange af mine opskrifter. En af mine yndlingsopskrifter er min sund lasagne opskrift med græskar, men er også helt vild med min græskar bygotto, og lur mig om der ikke kommer flere i fremtiden.
- 700 gr. skrællet butternut græskar i grove tern
- 1 økologisk grøntsagsbouillonterning
- Vand
- 100 gr. revet parmesan
- 1 knivspids muskatnød
- 1/4 tsk. chiliflager
- 2 store håndfulde frisk salvie
- 1 dl. mælk
- 1 dl. grøntsagsbouillon
- 250 gr. rugpasta skruer
- 100 gr. bacon
- Kog terninger af butternutsquash i vand, så det dækker og 1 grøntsagsbouillonterning.
- Kog dem indtil de er møre.
- Hæld vandet fra MEN gem ca. 1 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
- Kom de færdigkogte græskartern i en foodprocessor eller blender sammen med 1 dl. grøntsagsbouillon, 1 dl. mælk, 1 god knivspids revet muskatnød, chiliflager og revet parmesan.
- Blend indtil man har en cremet, tyk sauce. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis du vil have den tyndere.
- Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
- Hæld græskarsaucen tilbage i gryden og hold den varm.
- Steg baconen sprødt på en pande og læg den færdigstegte bacon over på et stykke fedtsugende køkkenrulle.
- Kog pastaskruerne indtil de er al dente og bland dem sammen med græskarsaucen. Vend 2 håndfulde fint hakket salvie i og servér pastaretten med den sprøde bacon, der er skåret i små stykker og ekstra frisk salvie. Drys med masser af friskkværnet peber og flagesalt.
Nem pastaret med det super anvendelige græskar
Det gode ved denne finurlige orange grøntsag, hvad enten det er butternut eller hokkaido, er, at det er så super anvendeligt til rigtig mange retter. Hovedsageligt fordi græskaret bare tilfører retterne den cremede konsistens, hvilket jeg er helt vild med.
Men græskaret er ikke kun godt i en nem pastaret som denne. Det er faktisk også godt i den søde afdeling pga. – ja, dens naturlige sødme. Jeg har f.eks. brugt græskaren i de her brunch pandekager med græskar, som kan være et sødt indslag på et brunch bord, og jeg har set opskrifter, hvor græskar indgår i kager og sød morgengrød. Sidstnævnte er noget, jeg også går og pønser på.
Lille update fra mit liv
Synes også lige at jeg ville kommentere den lange pause her på bloggen. Det er virkelig ikke noget, jeg er glad for, for det er vigtigt for mig at holde den i gang hele tiden. Jeg har bare desværre ligget syg det sidste stykke tid, og har ikke haft så mange kræfter til at lave mad og derfor også blogindlæg. Men jeg er oppe på hesten igen nu og er tilbage her på bloggen og forhåbentlig snart for fulde omdrejninger.
Jeg glæder mig også snart til at få produceret nogle flere videoer til min YouTube kanal. Mit køkken er så småt ved at være færdigt, og helt klar til igen at fungere som fotostudie. Vi har fået revet en væg ned, så køkkenet er blevet meget lysere, vi har fået lavet gulv, sat nye døre i, og er nu i gang med at sætte nye fliser op. Så mangler vi bare at få malet skabslåger og skuffer og sat nye greb i. Efterlysning! Hvis der er nogen, der har erfaring med at male skabslåger og skuffer, så sig endelig til. Tager i mod alle gode råd med kyshånd!
Jeg glæder mig i hvert fald til at vise det nye køkken frem, og glæder mig (virkelig) også meget til, at der ikke er mere, der skal fixes hele tiden i køkkenet.