Her kommer en nem rødbedesalat, som ikke tager super lang tid at lave, men som pynter så flot på middagsbordet med sine smukke farver. Elsker den måde rødbederne smitter af med dens røde farve på de øvrige ingredienser og kontrasten til de grønne pistacienødder og timian er jeg helt vild med.
I det hele taget elsker jeg bare rødbeder, og de passer simpelthen så godt til så mange ting. Jeg har vist nævnt før, at jeg er en sucker for mandelsmør og en salat med et tyndt lag mandelsmør i bunden, bagte rødbeder ovenpå og spinatblade, hold nu op det er godt. Jeg har for nylig købt et glas solsikkekernesmør på min månedlige shoppingtur til Malmø, og det glæder jeg mig til at bruge i selskab med rødbederne.
- 500 gr. rødbede
- Olivenolie
- Salt
- friskkværnet peber
- 1 dl. rød quinoa
- 2 dl. vand
- 2 spsk. frisk finthakket timian
- 1 håndfuld usaltede pistacienødder
- 2 små rødløg
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. agavesirup
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. agavesirup
- Skær rødløgene i tynde skiver og vend løgringene i æblecidereddike og agavesirup. Stil rødløgene til side.
- Skræl rødbederne, skær dem i både og vend dem i olivenolie. Læg dem på en bageplade og drys med friskkværnet peber og salt. Bag rødbederne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre. Når rødbederne er færdigbagte vendes de i frisk fint hakket timian.
- Skyl quinoaen og kog det, indtil al vandet er absorberet.
- Bland quinoaen sammen med rødbeder og anret salaten. Pisk dressingen sammen og hæld over salaten.
- Drys med grofthakkede pistacienødder og pynt med syltede rødløg.
Nem rødbedesalat – passer til det meste
Jeg spiste rødbedesalaten til nogle store gode økologiske kyllingelår. Men den går godt til det meste slags kød, særligt svinekød er i hvert fald et hit. Man kan også bare spise den som en vegetarret, måske med hytteost til?
En nem rødbedesalat som denne ville også være ekstra lækker med lidt god feta smuldret ud over, eller skiver af grillet halloumi ost. Mums… det må jeg vist prøve næste gang.
4 kommentarer
Meget lækkert, det er altid spændende at se hvordan du får sammensat de mest lækre retter 🙂
Du må være født som et madtalent 🙂
Tusind tak Maria!
Looks delicious 😀
Hej Julie Karla,
Hvor er det en smuk og lækker ret du sat sammen her. Rigtig god idé med farvespillet til pistacienødderne og den røde quinoa.
Jeg kan se at Annette Nygaard Pedersen har spurgt til erstatning for kikærtemel. Her kan jeg varmt anbefale fuldkornsrismel, som måske endda giver god volumen.
Tak for din blog.
Med venlig hilsen
Fødevarekonsulent
Signe Braat