Denne salat opstod, da jeg havde en masse marineret feta liggende i køleskabet, som jeg gerne ville bruge. Fetaen havde været en del af en stor festbuffet, og der blev rimelig meget tilbage, så jeg fandt på at blande det sammen med bagte rødbeder og æbler, og kombinationen var super god.
I det hele taget smager det bare super godt, når man selv marinerer sin feta og det er virkelig nemt. Man skal blot købe en god blok feta, brække den i store stykker og så marinere den med en god olie, citronsaft, citronskal og en masse krydderier.
Vi spiste rødbedesalaten sammen med en flæskesteg, men den er lige så god til frikadeller eller en god medister, nu det snart er jul…
5-6 mellemstore rødbeder
Olivenolie
Æblecidereddike
2 æbler
(Laves gerne dagen før)
1/2 blok feta
1/2 rød chili uden kerner
Ca. 1/2 dl. olivenolie
2-3 spsk. citronsaft
1 spsk. citronskal
1 spsk. timian
1 spsk. rosmarin
1 spsk. oregano
Tilberedning
Fetablokken brækkes i store stykker og hældes i en skål sammen med olie og citronsaft- og skal. Herefter vendes krydderierne forsigtigt i og fetaen sættes på køl i et par timer eller gerne til næste dag.
Rødbederne skrælles og skæres i mellemstore stykker, der lægges på en bageplade. Olivenolie, æblecidereddike og salt og peber hældes over og rødbederne bages i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter.
Rødbederne lægges derefter på et fad og den marinerede feta placeres ovenpå sammen med skiver af æble. Lige inden servering kan man med fordel hælde den marinade, der var tilbage i skålen over salaten.
2 kommentarer
Sikke en lækker salat – røbede og feta klæder hinanden noget så godt!
Jeg har aldrig prøvet at marinere en feta selv, men har smagte det på mit arbejde og det er jo super lækkert!
Jeg skal da prøve at lave det selv – tak for inspirationen!
Kh Maria
Hej Maria,
Selv tak : )
Ja, det kan varmt anbefales at marinere sin egen feta. Det er nemt og smager super godt, og så kan det jo bruges sammen med alt muligt. Jeg brugte det sammen med nogle hjemmebagte pitaer og hummus den anden dag, og det var et hit!