Jeg har efterhånden lavet rigtig mange opskrifter på grød med chia. Prøv blot at scrolle igennem min grødkategori og kast endelig et blik på en anden af mine yndlings nemlig denne her opskrift på en sund chiagrød. Det her er dog en lidt anderledes grød med chia, da jeg også har tilsat fintvalsede rugflager. Det gør grøden ekstra mættende og giver den helt rigtige grødkonsistens.
Og så er det det, man kalder en køleskabsgrød, hvor alt blandes sammen aftenen før, og er lige til at spise næste morgen.
Lækker grød med chia med mandelmælk
Jeg ved godt, at de fintvalsede rugflager kan være svære at få fat i. Jeg køber altid et stort lager, når jeg er i Malmø for at købe ind. Men du kan også sagtens bruge fintvalsede havregryn. Det samme gør sig gældende med mælken. Her har jeg brugt mandelmælk, men du kan også erstatte det med sojamælk eller almindelig mælk. Jeg kan bare godt lide den helt særlige og cremede smag, som mandelmælken har.
- 2 dl. fintvalsede rugflager eller havregryn
- 2 spsk. hvide chiafrø eller sorte
- 4 dl. mandelmælk eller alm. mælk
- 1/4 tsk. ren vaniljepulver
- 1 tsk. acai pulver kan udelades
- 1 spsk. agavesirup
- Om aftenen blandes rugflager, mandelmælk, chiafrø, vaniljepulver, acai pulver og agavesirup i en skål. Rør godt rundt, og sæt skålen i køleskabet natten over.
- Om morgenen røres køleskabsgrøden igennem og fordeles i to små skåle, eller én stor, hvis du er rigtig sulten.
- Servér din grød med ristede kokosflager og lidt ekstra acai pulver. Dryp evt. med lidt agavesirup, hvis du vil have din grød lidt sødere.
Og så har jeg brugt acai pulver, som giver grøden den her fine lilla farve. Acai er ved at dukke op mange steder efterhånden, og det er ved at blive mere og mere udbredt. Acai er et bær fra en palme, der vokser i Brasilien. Det kan vel betegnes som ‘superfood’, da det er rigt på antioxidanter og virkelig kan booste ens morgenmad. Jeg linker lige til Wikipedia, hvis du vil læse mere om Acai palmen.
Har du ikke har acai pulveret ved hånden eller har planer om at få det, kan du sagtens udelade det. Så har du bare en dejlig grød med chia, der smager skønt af vanilje.
5 kommentarer
Den her skal meget snart laves!! Lækker opskrift!! 🙂
kh The A-Way!
Hej Julie,
For det første vil jeg lige sige at jeg er vild med din blog. Derudover vil jeg gøre dig opmærksom på at når man scroller ned på siden så kan man ikke rigtig komme videre til “ældre indlæg” der er kun den ene side. Da det i dag var længe siden jeg havde været herinde ligger der sikkert mange indlæg længere nede som jeg ikke har læst og det er jo ærgerligt. Jeg ved ikke om det er med vilje eller bare noget du ikke har tænkt over. Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig at se hvad der ellers gemmer sig!
Ida
Hej Ida, Tusind tak! Du kan finde alle mine opskrifter og indlæg i mit opskriftsarkiv, som du finder i menuen. Lægger også et link her https://www.juliekarla.dk/opskrifter KH Julie K.
Laver du selv din mandelmælk, eller køber du den med glukosesirup i supermarkederne (glukosesirup er ikke godt for kroppen).
Kan jeg bruge kokosmælk i stedet for, da den så vidt jeg ved ikke er tilsat unødvendige ingredienser som mandelmælken er.
Ja okay, det er vel en smagssag om man “kan”?, eller er mandelmælk bare mere cremet?
Hej Susan, Jeg køber usødet mandelmælk, som man kan få i mange helsekostforretninger. Jeg ville nok ikke bruge kokosmælk i denne opskrift, men hvis du ser nærmere på mange af mine andre chiagrødopskrifter, så bruger jeg kokosmælk i mange af dem.