Her er min opskrift på den helt klassiske hummus, som jeg lige for tiden helst skal have i køleskabet, og som jeg virkelig spiser til mange ting. Særligt som en lille snack før aftensmaden, hvor jeg kommer den oven på lidt knækbrød eller tyndtskåret ristet rugbrød. Jeg vil anbefale, at man smager sig frem, og bruger min opskrift som udgangspunkt, for det er lidt en smagssag, hvor meget tahin, spidskommen og citron man godt kan lide. Jeg brugte samme grundopskrift forleden dag til en rødbedehummus, og det indlæg lægger jeg op på bloggen inden længe.
Ingredienser
250 gr. kikærter
1-2 spsk. tahin
2 hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
2 tsk. spidskommen
Saft af en citron
Ca. 1,5 dl. olivenolie
Ca. 0,5 dl. vand
Salt
Frisk persille
Tilberedning
Sæt kikærterne i blød natten over. Dagen efter koges kikærterne i nyt vand i ca. 1. time til de er helt møre. Lad dem køle helt af, hvorefter de hældes i en foodprocessor eller en blender (jeg vil dog klart anbefale førstnævnte). Hæld alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren, og blend hummussen indtil den får den rette konsistens. Jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt grov, men ønskes en finere og mere lind hummus, hælder man bare lidt mere olie i. Drys lidt frisk persille og lidt ekstra olivenolie over og server den gerne sammen med et godt rustikt brød.
2 kommentarer
Bruger du godt nok 2 hele hvidløg, eller mener du 2 fed?
Vh Kristina 🙂
Hej Kristina, Ups, det er selvfølgelig to fed hvidløg : )