Jeg bryder mig virkelig ikke om at smide mad ud og synes tit at det sjoveste ved madlavning er at lave sjove retter ud af rester. Man får virkelig lov til at tænke kreativt og eksperimentere lidt, når man skal lave lækker mad ud af restemad. Ligesom den anden dag, da jeg havde en portion chili con carne tilbage fra dagen før. Jeg fandt på, at putte det i de her små lækre pirogger, sammen med lidt parmesan, som jeg også havde liggende i køleskabet.
De smagte super godt og går helt perfekt sammen med en sød tomatchutney eller lidt guacamole.
Ingredienser (ca. 10 små pirogger)
20 gr. gær
2,5 dl vand
Ca. 400-450 gr. hvedemel
1 spsk. hytteost eller tykmælk
20 gr. smør
1 tsk. salt
Ca. 400 gr. af gårsdagen chili con carne
Ca. 70 gr. parmesan, gouda eller anden ost
1 æg til pensling
Sesam
Tilberedning
Rør gæren ud i vand og tilsæt salt og hytteost , samt smeltet smør. Bland melet i og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hvile i min. en time i skålen med et viskestykke over.
Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud til en cirkel og brug en skål til at udstikke små runde cirkler.
Læg en stor spsk. chili con carne på hver cirkel sammen med lidt revet parmesan.
Læg den ene halvdel over den anden og pres siderne godt sammen og ‘lim’ dem sammen med lidt sammenpisket æg.
Piroggerne pensles med sammenpisket æg og sesam drysses over.
Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil de har en let brun, gylden overflade. Server piroggerne lune eller tag dem med på madpakken dagen efter.