Jeg er simpelthen stødt på den mest fantastiske olie, nemlig hørøget rapsolie. Jeg købte olien i Magasins Mad & Vin og den kan bruges til så mange forskellige ting. Olien smager lidt af bacon, faktisk smager den ret meget af røget bacon, hvilket jo selvfølgelig er en meget god ting. Og så går rapsolien perfekt sammen med for eksempel bagte rodfrugter eller en cremet suppe, som denne her blomkålssuppe.
Rapsolien skal bruges efter maden er tilberedt, som en ekstra smagsgiver, og den kan altså varmt anbefales.
Til denne opskrift har jeg brugt ca. 7 dl. vand, men det afhænger jo selvfølgelig meget af størrelsen på ens blomkål, så prøv dig frem og brug kun så meget vand, så det lige akkurat dækker blomkålen.
Ingredienser
1 mellemstort blomkål
Ca. 7 dl. vand
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie
1/2 dl. piskefløde
Salt og peber
Æblecidereddike
Hørøget rapsolie
Crostini
Tilberedning
Svits det finthakkede løg i olivenolie i en gryde og tilsæt derefter små blomkålsbuketter. Lad det stege et par minutter i olien, inden vandet hældes i gryden. Bring suppen i kog, og lad den småkoge i ca. 20 minutter, indtil blomkålsbuketterne er møre. Blend suppen med en stavblender og hæld fløden i. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Server suppen med dråber af den hørøgede rapsolie og hjemmelavede sprøde crostini.
Blomkålssuppe
Forrige indlæg