Skøn fiberrig pasta med bacon, æg, kapers og danske asparges, det er vitterligt en yndlingsret lige for tiden! Jeg elsker denne her tid på året, hvor de skønne lange grønne sager er i sæson. Asparges er helt klart en af mine yndlings forårsspiser, og de er stort set hele tiden i mit køleskab lige for tiden.
Jeg er begyndt at interesse mig meget for, hvilke præcise næringsstoffer der er i de forskellige ting, jeg spiser, og hvad de konkret gør for min krop. Det er faktisk blevet lidt af en større hobby for mig at gå på nettet eller læse i kogebøger omkring alle de råvarer, jeg bruger i min madlavning, eller jeg burde bruge i min madlavning!
Det giver sig også til udtryk i vores køkkenskabe lige for tiden, hvor det bugner med alle mulige superfoods og “good for your body” produkter, og i køleskabet hvor jeg går lidt amok i grøntsager. Jeg elsker det!
Grønne asparges
Lad os tage de smukke, grønne asparges som et eksempel. De indeholder f.eks. folat som tilhører gruppen af B-vitaminer, og som er vigtigt for immunforsvaret. De indeholder også de gode kostfibre, som jo er effektive for fordøjelsen. Derudover har de også C-vitamin i sig, mineralerne Calcium og Natrium og antioxidanter. Ingen grund til ikke at kaste sig over de skønne sager!
Pasta med bacon, æg og asparges
Men nu skal det hele heller ikke blive alt for helseagtigt! Der skal også være plads til lidt bacon engang imellem! Og det er virkelig en vigtig ingrediens i denne her pastaret, for hvor er bacon bare godt sammen med æg og asparges!
Jeg har brugt en fantastisk rugspaghetti til denne her ret, som jeg købte for noget tid siden, da jeg var et smut i Barcelona. Uh… der var mange lækre økobutikker i Barcelona! Jeg tror måske, at jeg besøgte dem alle sammen, og jeg købte virkelig mange lækre sager med hjem.
Lige nu ærgrer jeg mig bare over, at jeg ikke købte mere end to pakker af denne her rugspaghetti, for nøj hvor var den god. Spiste det sidste den anden dag, og savner det allerede. Den var nemlig så fast i konsistensen, og mindede meget om den fuldkornsudgave med durummel, man kan købe herhjemme i tekstur.
Du kan også købe rugpasta i udvalgte butikker og supermarkeder herhjemme, men er det ikke til at få fat på, der hvor du bor, så bare brug fuldkornspasta i stedet for eller low carb bønnepasta. Det er også godt!
- 200 gr. rugpasta
- 1 pakke bacon i skiver jeg brugte Irmas frilandsbacon, det er min yndlings
- 1/2 bundt asparges
- 1 stor håndfuld finthakket persille
- 2 hårdkogte æg
- 4 spsk. kapers
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Evt. Fint hakket purløg eller rødløg
- Kog æggene. Pil dem og hak dem i små stykker.
- Læg baconen på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ovnen, indtil de er dejligt sprøde. Læg dem over på et stykke fedtsugende køkkenrulle.
- Kog vand og hæld det over aspargesene, så det dækker. Lad aspargesene stå et par minutter og hæld så vandet fra. De skal nemlig kun være al dente.
- Kog rugpastaen al dente i vand med rigeligt salt.
- Anret den færdigkogte rugpasta på to tallerkner. Fordel æg, asparges og bacon ovenpå og drys med kapers og masser af frisk finthakket persille. Evt. også meget gerne purløg.
- Dryp med rigelig af en rigtig god olivenolie og drys salt og peber over pastaretten.
2 kommentarer
Rigtig gode og flotte madfotos du har på din blog, og en god måde, at bruge nye friske asparges på.
God weekend.
/Søren
Tak Søren, det er jeg glad for at du synes! Og god weekend til dig også.