Jeg elsker bare farvespillet i denne her quinoasalat med rødbede og mango. Den rødlilla bede, den knaldgule mango og den skønne grønne farve fra krydderurterne. Nåh ja, og den kridhvide feta og lyselilla rødløg… ja, jeg ved det godt, jeg slynger om mig med adjektiver, og jeg ku’ godt blive ved, men nu er der vist nok.
Elsker generelt bare farvespillet i salater. Det gør én glad at se på alle de flotte farver på ens tallerken, og tit bygger jeg faktisk min salat op efter farver. Selvfølgelig også efter hvad der smager godt, men det er vigtigt for mig, at min mad er smuk og præsentabel. Det gør bare madglæden større.
Quinoasalat med sødt og salt
Jeg har stadig rødbeder fra forårets høst på lager, og da jeg spottede en lækker, moden økologisk mango i Super Brugsen (er det ikke bare fedt, at man nu kan få dem i økologisk udgave?!), tænkte jeg netop på kombinationen rødbede og mango, og så et eller andet saltet, der kunne opveje sødmen. Det blev så feta, og kombinationen levede fuldt ud op til forventningen.
- 4 store rødbeder
- 1 dl. quinoa
- 2 dl. vand
- 1/2 moden skrællet mango i stykker
- 1/2 rødløg
- 125 gr. feta
- Skal af 1/2 citron
- 2 spsk. finthakket timian
- 2 spsk. finthakket citrontimian
- 2 spsk. finthakket persille
- 1 spsk. citronsaft
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Skræl rødbederne og skær dem i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp godt med olivenolie over samt salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter.
- Skyl først quinoaen i vand. Hæld vandet fra og kog det derefter i nyt vand, indtil al vandet er absorberet. Bland de finthakkede krydderurter og citronskal sammen med den kogte quinoa og smag til med citronsaft samt masser af friskkværnet peber og salt.
- Bland tynde ringe af rødløg i quinoasalaten.
- Vend til sidste de bagte rødbeder i, der lige er kølet lidt af samt evt. overskydende olivenolie, og mangostykkerne. Servér salaten med smuldret feta og friske krydderurter på toppen, og glem ikke at dryppe en god olivenolie over ved servering!
Der er forresten en ting, som jeg gerne lige vil spørge jer om. Jeg går og overvejer at abonnere på en ugentlig økologisk (gerne biodynamisk) grøntsagskasse/pose whatever. Jeg har kigget nogle forskellige steder, og der er selvfølgelig også Årstiderne, men jeg ville bare lige stille et åbent spørgsmål, hvis der nu skulle være nogle derude, som har gjort sig nogle erfaringer med sådan en abonnementskasse. Let me know!
Og så får jeg bare lige lyst til at sige ÅHHHH… hvor er det dejligt, at sommeren nu for alvor er kommet til Danmark. Sidder lige nu ude på min altan på Christianshavn, og skriver det her indlæg og al den summen nede fra gaden fra mennesker, der er ude at nyde vejret, er bare fantastisk. Jeg elsker det, og glæder mig til forhåbentlig endnu flere dage som disse henover sommeren!
Et andet plus ved det gode vejr er, at mine krydderurter vokser i fuldt flor her på altanen, og hvor er det bare skønt, at jeg lynhurtigt kan plukke urter til mine retter som f.eks. denne her quinoasalat. Det tilfører bare det ekstra something til maden.