Hvis der er noget, som jeg er vild med, så er det hjemmelavet æggesalat! Det er så super nemt at lave, og kan laves på et utal af måder. Jeg bruger for det meste bare, hvad jeg har i køleskabet, når jeg mixer en æggesalat sammen. Det kan være skyr, yoghurt, mayonaise, cremefraiche eller avocado som i denne udgave.
Avocadoen giver denne her æggesalat en rigtig fin lysegrøn farve, og så får man jo også alle de sunde fedtstoffer fra den grønne vidunder frugt. Jeg har dog også puttet en enkelt spiseskefuld god mayonaise og creme fraiche i, men mon ikke man let kan udskifte det med skyr eller andet, hvis man vil gøre det lidt fedtfattigere.
- 3 stk æg
- 1 stk moden avocado
- 1 stor spsk. kapers
- 1 stor spsk. finthakket syltet agurk
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. god mayonaise
- 1 spsk. creme fraiche
- Friskkværnet peber
- Salt
- Finthakket persille
- Evt. finthakket forårsløg
- Kog æggene i ti minutter, indtil de er hårdkogte.
- Mos avocadoen med en gaffel.
- Bland avocadoen sammen med mayonaise, creme fraiche og dijonsennep. Vend kapers og finthakket syltet agurk i og smag til med friskkværnet peber og salt.
- Hak æggene groft og vend dem sammen med avocado-mayonaisen.
- Hæld æggesalaten op i en skål og pynt med frisk finthakket persille. Servér med ristet rugbrød eller helt low carb i små romaine salatblade.
Derfor elsker jeg hjemmelavet æggesalat
Og hvorfor er jeg så så vild med en god, hjemmelavet æggesalat? Fordi det er cremet! Der er ikke noget bedre end at lave sig et lille stykke smørrebrød til frokost med æggesalat, noget grønt og meget gerne lidt marineret sild on the side.
Det er også top lækkert at riste noget tyndt rugbrød i ovnen og så bruge æggesalaten som en lille snack før gæsterne sætter sig til bords eller måske bare på en kedelig hverdagsaften.
Noget andet jeg synes er lækkert, er at bruge æggesalaten som fyld i små sprøde romaine salatblade. Det vil for eksempel gøre sig rigtig godt på et frokost eller brunchbord.
Og nu jeg er i gang med at liste alle de godt ting ved æggesalat (aner man en lille craving, mens jeg skriver? – nej da, slet ikke) så er det bedste jo også bare, at man altid hurtigt og nemt kan mixe en æggesalat sammen. I hvert fald hvis man som jeg altid har æg, mayo og en eller anden form for yoghurt i køleskabet.
Jeg har i øvrigt også en anden opskrift på æggesalat nemlig en æggesalat med sennepspirer!
2 kommentarer
Mums hvor lækkert!
Det må prøves snarest muligt 😀
Hej Line, ja den kan varmt anbefales! God søndag