Denne her kage smager simpelthen så godt, og så indeholder den alt det, som jeg bedst kan lide ved desserter. Den er cremet, sød, syrlig og krydret, med vægt på cremet! Jeg lavede den i fredags, da jeg havde besøg af to veninder, og den faldt i god jord. I forhold til sundhed, så er der vist ikke nogen, der er i tvivl om, at den ligger i den tunge ende, meget tunge ende, men efter en let og ikke så tung gæstemiddag er den helt perfekt, og skal der være fest, så lad der være fest.
Ingredienser
200 gr. Digestive kiks
100 gr. smør
1 tsk. kanel
1/2 tsk. ingefær
1/2 tsk. kardemomme
400 gr. Philadelphia flødeost
150 gr. creme fraice 38 %
Saft af 1 citron
1 tsk. citronskal
4 æggeblommer
75 gr. sukker
1 vanillestang
Tilberedning
Blend digestive kiksene sammen med smør og krydderierne i en foodprocessor, indtil dejen har samlet sig. Man kan også knuse kiksene i en frysepose med en kødhammer, og blande det sammen med smeltet smør med håndkraft, men foodprocessoren gør det hele lidt nemmere.
Fordel kikseblandingen i en springform og pres dejen godt ned i bunden. Sæt bunden på køl, mens fyldet laves.
Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn sammen, indtil blommerne er blevet lyse og luftige. Der skal piskes længe! I en anden skål blandes flødeosten sammen med creme fraice, citronsaft og skal. Bland de luftige æggeblommer sammen med flødeosteblandingen og vend det hele godt sammen. Fordel ostecremen på den afkølede bund, læg folie over og sæt ostekagen på køl i et par timer og helst til dagen efter.
Ved servering pyntes kagen med amarenakirsebær.
Krydret cheesecake
Forrige indlæg