Okay sorry, der kommer altså lige en sidste opskrift med grønkål – denne gang i form af en salat med kylling. Men så er det også den sidste, for der er ikke mere grønkål i køleskabet.
Det er dog egentlig ikke en helt ny opskrift, for jeg har bare brugt opskriften på salat med grønkål og bacon fra et af mine sidste indlæg, og så toppet den med noget lækkert økologisk kylling.
Jeg syntes bare, at jeg ville vise, at basis grønkålssalaten også kan bruges med al mulig slags tilbehør eller toppings om man vil. Jeg viste i det oprindelige indlæg, hvordan man kunne nyde salaten med et sprødstegt spejlæg til morgenmad, og så er salaten, som I ser her, også super velegnet til en frokostret med kylling!
Salat med kylling OG bacon!
Kombinationen af sprød salat med kylling og bacon slår ALDRIG fejl, og slet ikke når den er vendt i en mild sennepsdressing med små stykker af søde tørrede figner. Der spiller det hele. Og hvis man skulle gå all in med et endnu mere mættende måltid, så kunne jeg også sagtens finde på at kaste et sprødstegt spejlæg ovenpå kyllingen – jeg siger det bare.
Salaten er altså også en lækker salat at have med på madpakke i en lille boks. Jeg synes ikke, at der er noget bedre end at spise en fyldig salat til frokost med masser af fibre, godt med protein og en lille smule fedt (helst den umættede, men bacon er nu altså også godt) for at afrunde smagen. Det giver den bedste mæthedsfornemmelse, og det er ikke knap så svært at løfte sin krop fra stolen efter frokost.
En anden af mine favoritsalater, der også mætter er denne opskrift på grønkålssalat med den bedste solsikkekernesmør og skønne bagte rødbeder. Mums det er også godt!
- 1/2 portion salat med grønkål og bacon Find opskriften under frokost og aftensmad-kategorien
- 1 stort stykke stegt kyllingebryst
- Olivenolie
- Salt
- Friskkværnet peber
- Skær det stegte kyllingebryst ud i små stykker og anret det på grønkålssalaten.
- Dryp god olivenolie over og drys med havsalt og friskkværnet peber.