Jeg køber tit marinerede oliven og er helt vild med den olivenbod, der er inde i Torvehallerne. Men igen, det er en meget dyr vane, så jeg besluttede mig for at lave dem selv.
Jeg købte et glas af Irmas billige hverdagsoliven til 15 kr. og så marinerede jeg dem med krydderier, som jeg havde i køkkenet og en god olivenolie.
De smagte simpelthen så godt, og glasset blev spist med det samme over et godt glas rødvin.
Ingredienser
200 gr. grønne oliven uden sten
1/4-1/2 rød chili uden kerner
1 spsk. frisk citrontimian
1 spsk. timian
Skal af 1/2 citron
1 tsk. tørret oregano & rosmarin
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
1 hvidløg
Tilberedning
Citronskal, finthakket chili og hvidløg, krydderurter og krydderier blandes sammen med olivenolie og eddike. Krydderiblandingen blandes derefter godt sammen med de grønne oliven og det hældes i et fint glas.
Lad gerne de marinerede oliven stå i et par timer, før de serveres.
4 kommentarer
Hvor lyder det lækkert. Jeg er en haj efter oliven, men har aldrig marineret dem selv. Det må jeg hellere få lavet om på!
– Kit
Hej Kit
Jeg elsker også oliven og det er simpelthen så super nemt at marinere dem selv og ikke mindst billigere!
Jeg og min omgangskreds er bare blevet helt vilde med disse oliven. Jeg har bare lavet lidt om på dem, men med samme ingredienser …ø
Tilfører 2-3 hele hvidløgsfed som også marineres og kan spises.
Æblecider eddikenindlader jeg.
Og så bruger jeg 2dl olivenolie og opbevarer det hele i. Når de sidste oliven er spist, fylder jeg nye friske oliven på og sådan bliver jeg ved i 1 måneds tid før der laves ny portion….fylder olie på så oliven dækkes. Lækkert at have stående. Super opskrift
Ej hvor lyder det bare godt! Og, ja man kan nemlig bare fylde på. Det bliver det næsten bare bedre og bedre af!