Her kommer en lækker bulgursalat opskrift, som passer perfekt til grillmaden, når sommeren vender tilbage igen til DK. Jeg har nemlig fået rapporter hjemmefra om, at det er koldt i Danmark. Og det er så nu, jeg ikke siger noget omkring vejret i Italien. Slet ikke. Det lover jeg. I stedet skal jeg nok tale en masse om denne her lækre bulgursalat, som jeg har rimelig optur over.
Hilsen fra Italien
Lige nu er vi på et dejligt landsted i Toscana. Vi har lejet en bil og kører rundt i det toscanske landskab. Om et par dage tager vi til Lucca, hvor vi har lejet en lejlighed, og jeg glæder mig så meget til at handle ind i de italienske supermarkeder og lave de lækreste hjemmelavede måltider med de bedste ingredienser. Det skal ikke være avanceret. For behøver man mere end en god buffallo mozzarella, solmodne tomater og frisk basilikum!? Eller bare et skærebræt med ost og skinke, altså de der gode italienske lufttørrede nogle, der smelter på tungen?!
Lækker bulgursalat opskrift med sommerens tomater
Jeg laver rigtig tit bulgursalat derhjemme. As in… rigtig, rigtig tit. Jeg er nemlig så vild med konsistensen, og lynhurtigt kan man lave en mættende og fyldig salat med alle mulige forskellige grøntsager. Og min blog bærer efterhånden også præg af, at bulgur har sneget sig ind ret så mange steder. Prøv blot at søg på bulgur i mit søgefelt i højre side!
Hvad er bulgur egentlig?
Og hvad er det nu lige at bulgur er for en størrelse? Det er altså meget rart nogle gange lige at få opfrisket. For nogle gange kan man godt rode lidt rundt i de der bulgur, couscous, quinoa betegnelser.
Bulgur er knækkede hvedekerner. Og indeholder de gode kostfibre. Faktisk nogenlunde det samme som perlespelt. Og så er det at foretrække frem for couscous, hvis man udelukkende kigger på fiberindholdet. Jeg kan dog også lidt bedre lide smagen og konsistensen af bulgur end couscous, da der er mere at tygge på.
Mellemøstens bulgur
Bulgur stammer fra Mellemøsten, så på en eller måde, kan man vel godt sige at bulgur er for mellemøsten, hvad pasta er for italien og couscous måske er for de afrikanske lande. Men det er jo så internationalt og helt almindeligt nu, at bulgur er kendt af nærmest alle og ofte anvendt i de danske køkkener. I hvert fald i mit. Men det har I nok fundet ud af nu..
En af mine yndlings bulguropskrifter. Med mit bud på en lækker bulgursalat opkskrift, går du ikke galt i byen.
- 2 dl. bulgur
- 3 dl. vand
- Salt
- 2 forårsløg
- 100 gr. cherrytomater
- 2 spsk. let ristede pinjekerner
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 stor håndfuld frisk mynte
- 1 stor håndfuld frisk citronmelisse
- 1 lille håndfuld rød skovsyre kan udelades
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Kog bulguren i letsaltet vand under låg indtil al vand er absorberet. Lad bulguren køle af.
- Bland olivenolie og citronsaft i.
- Hak mynte, citronmelisse og evt. rød skovsyre fint og bland det sammen med bulguren.
- Hak cherrytomaterne fint, og snit forårsløgene fint. Bland det forsigtigt sammen med bulguren. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Pynt med letristede pinjekerner og dryp godt med olivenolie over ved servering.
Italienske vs. danske tomater
De solmodne italienske tomater ville være fantastiske i denne her bulgursalat, men de danske sommertomater er nu også gode og sammen med mynte og citronmelisse, får man en super frisk og lækker salat. Og jeg priser mig lykkelig for alle mine krydderurter på altanen, for med dem kan man altid trylle en lækker sommersalat frem. Eller f.eks. også pifte ens postevand op med isklumper med friske krydderurter som f.eks. citronmelisse eller frisk mynte.
2 kommentarer
Definitely looks better than the 7-11 version 😉
Hihi, thanks Danika : )