Jeg tror, at rigtig mange mennesker har en eller anden form for yndlingsspise, som har fulgt med dem hele livet, og som de bare ikke kan undvære i særlig lang tid ad gangen. Noget som de spiste, da de var børn, og som de selvfølgelig stadig spiser den dag i dag. Det har jeg nemlig, og det er frugtpålæg!
Jeg elsker frugtpålæg og har helt sikkert spist rigtig mange frugtstænger i min tid. For et års tid siden opdagede jeg den økologiske udgave af frugtpålæg fra Aurion og har flittigt købt deres ruller lige siden, men det er jo efterhånden blevet en dyr fornøjelse.
Derfor besluttede jeg mig for at lave dem selv, og det var faktisk rigtig nemt.
Jeg brugte egentlig bare hvad jeg havde i skabet, men næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at putte abrikoser, figner og måske usaltede pistacienødder i.
Et andet godt tip er at putte kakao i frugtdejen, det har jeg efterfølgende erfaret smager rigtig godt.
Ingredienser
250 gr. tørrede dadler
1 spsk. kokosolie
1 spsk. olivenolie
1 spsk. akaciehonning eller agavesirup
75 gr. mandler
75 gr. rosiner
Kokosmel
Tilberedning
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, indtil det er blevet til en samlet masse. Del frugtdejen i to og rul dem til stænger.
Vend efterfølgende rullerne i kokosmel.
Opbevar rullerne i køleskabet, og så kan de ellers holde sig i lang tid, men de plejer som regel at blive spist rimelig hurtigt.
2 kommentarer
Jeg kan godt undre mig over, hvorfor søren jeg aldrig selv har fået den ide, for det er jo ufatteligt nemt, og det smager helt suverænt. Jeg lavede det med et blandet udvalg af tørret frugt og så kakao, og det er helt klart det bedste frugtpålæg, jeg nogensinde har smagt. Det kommer jeg til at lave mange gange fremover!
Hej Lotte!
Ja, jeg er helt enig, det smager simpelthen så godt og det bedste er jo, at man kan variere opskriften i det uendelige.
Kærlig hilsen
Julie Karla