En sundere karamelsovs opskrift… lyder det lidt mærkeligt eller måske endda “Ej, nu må hun lige styre sig – nogle ting rører man ikke ved”?! Lige meget hvad, så vil jeg godt love, at denne her karamelsovs smager sindssygt godt, så man skulle næsten ikke tro, at den er lavet på naturlige ingredienser.
Et andet plus er, at den er super nem at lave. Den skal nemlig ikke varmes op, og man risikerer derfor heller ikke gryder, der brænder på. Win! Det betyder jo så til gengæld, at den ikke er varm, men det synes jeg ikke gør noget. Så kan man til gengæld med fordel have den på køl i køleskabet, så man hele tiden har mulighed for lige at scoope en klat karamelsovs ovenpå sin sunde grød eller lækre dessert.
- 150 gr. medjool dadler
- Vand til iblødsætning
- 1/4 tsk. ren vaniljepulver
- 3 spsk. smeltet kokosolie
- Ca. 2-3 spsk. vand
- Lidt citronsaft
- 1 lillebitte nip salt
- Læg medjool dadlerne i blød i vand natten over.
- Næste dag tages medjool dadlerne op og hældes i en foodprocessor eller blender.
- Tilsæt vaniljepulver, smeltet kokosolie, 2-3 spsk. vand (evt. det vand dadlerne har ligget i blød i), samt et lille bitte nip citronsaft og salt.
- Blend indtil man har en cremet sund karamelsovs.
- Ønskes en mere lind karamel tilsættes blot noget mere vand eller kokosolie.
En sundere karamelsovs opskrift der går godt til alt!
Jeg har brugt denne her sundere udgave af en karamelsovs som tilbehør til rigtig mange ting. Og i det her indlæg viser jeg jer nogle af min yndlingsmåder at servere den på. Det gør jeg bl.a. i en lille video, jeg har lavet. Det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har lavet en video, så jeg tænkte, at nu skulle det være.
Opskriften viser fremgangsmetoden. Der er dog et lille aber dabei, da jeg glemte at putte et lille skvæt citronsaft og et lille nip havsalt i karamelsovsen i videoen. Men det kan du jo bare gøre, det gør i hvert fald noget godt for karamelsovsen.
Nedenfor ser du mine tre serveringsforslag og igen, hvis du finder på en anden sjov måde at servere karamelsovsen på, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet nedenfor!
6 kommentarer
K. Ære Juliekala
Super indslag . Du er bare så inspirerede , at følge. Glæder mig hver gang til, at se hvad du nu fåre slår. Syntes du skulle vide det. Forsat god weekend . Hilsen Unni Hjort
Hej Unni, Tusind tak for din søde kommentar og tak fordi du læser med!
Tillykke med det flotte køkken!
SUPER video, flere af dem ønskes 😉
Årh tusind tak Laura. Dejligt at du opdagede det : ) Og der kommer mange flere videoer!
Karamelsovsen smager fantastisk. Spiste den på banan med hakkede ristede hasselnødder. Lækkert! ?
Årh det er jeg glad for at høre Marianne! Det er så godt sammen med banan. Mmmm…