Jeg har allerede fortalt om min fantastiske kulinariske rejse til Vietnam i et par tidligere indlæg, men her kommer endnu en lille madanekdote derfra.
For en ting jeg hutigt erfarede på vores ferie i Vietnam var, at vietnameserne ikke går så vældigt meget op i desserter. Derimod var det oftest frugt, man fik serveret efter hovedretten på restauranter.
Det er jo som sådan også godt nok, og et væsentligt sundere alternativ, men nogle gange havde jeg altså lyst til noget lækkert, cremet og sødt efter middagen, man var vel på ferie!
Min lykke var således gjort, da vi kom til bjergbyen Sapa, tæt ved den kinesiske grænse, og spiste på en restaurant, hvor de serverede intet mindre end coconut rice pudding.
Det smagte himmelsk og jeg lovede mig selv at lave denne cremede, lettere syndige sag, når jeg kom hjem.
Jeg synes, at desserten er en rigtig efterårsdessert, der luner godt, nu hvor det begynder at blive koldt igen. Men den kan altså også sagtens spises koldt.
Min udgave af coconut rice pudding |
Den autentiske vietnamesiske coconut rice pudding |
Ingredienser (4 pers.)
2 dl. grødris
7 dl. mini- eller skummetmælk
1 dåse kokosmælk (400 ml.)
3 spsk. sukker
1/2 vanillestang
2 spsk. kokosmel
2 små bananer
Tilberedning
Hæld mælk, kokosmælk, vanillekorn samt resten af vanillestangen i en tykbundet gryde og hæld risene i. Lad mælken koge op, og skru herefter varmen ned på et lavt blus, og lad grøden koge færdig under låg. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder på. Efter 35-40 minutter skulle grøden gerne være færdig og den smages nu til med sukkeret og kokosmelet. Lad grøden stå og hvile lidt under låg, mens bananerne ristes let i smør på en varm pande. Hæld nu grøden op i skåle, pynt med bananerne og server den lune coconut rice pudding.