Lasagne med spidskål – det er det, vi skal tale om nu! For jeg havde nemlig besøg af min dejlige veninde forleden aften og havde sådan lyst til at lave noget nemt, i form af en kendt klassiker som lasagne, men med et lille twist.
Lækker lasagne med spidskål og skøn pancetta
Det blev så til en spidskålslasagne med pancetta, citron og ristede mandler. En slags fusionslasagne, som min veninde valgte at kalde den, og det er jo nok meget passende. Men den smager i hvert fald godt, og er jo helt perfekt her om sommeren, hvor spidskålene er så skønne.
Spidskålslasagne med citron og pancetta
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
Spidskålslasagne med citron og pancetta er en sjov og anderledes lasagne, der smager fantastisk.
Ret:
Hovedret
Køkken:
dansk, Italiensk
Antal: 4
Ingredienser
- 1 mellemstort spidskål
- Skal af 1 øko citron
- 1 tsk tørret timian
- lasagneplader
- 3 stk forårsløg (eller 1 alm. løg)
- 1 fed hvidløg
- 150 gr. pancetta skiver (eller bacon)
- 100 gr revet pecorino (eller parmesan)
Bechamelsauce
- 5 dl mælk
- 2 store spsk hvedemel
- 25 gr smør
- godt med fintrevet muskatnød
- salt
- peber
Pynt
- 1 håndfuld let ristede mandler
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Pancettaskiverne lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 10 min. ved 200 gr., så de er blevet en lille smule sprøde. Derefter køles de af.
- Herefter laves bechamelsaucen. Smøret smeltes i en tykbundet gryde og melet tilsættes. Der skal røres godt. Herefter hældes mælken i lidt ad gangen, mens der røres grundigt. Pas på at saucen ikke brænder fast i bunden. Når saucen er tyknet og har fået den rette konsistens tilsættes masser af friskrevet muskatnød, og der smages til med salt og peber. Stil saucen til side og klargør spidskålen.
- Spidskålen snittes i fine julienne strimler på et mandolinjern eller skæres fint.
- Herefter svitses spidskålen i olivenolie sammen med fintsnittet forårsløg eller løg, hvidløg og 1 tsk tørret timian samt fintrevet skal af 1 citron, og tages af varmen, når spidskålen er faldet lidt sammen. Spidskålen må endelig ikke få for meget, men skal stadig bevare lidt sprødhed.
- Nu er alle ingredienserne klar og lasagnen kan laves færdig.
- Læg først et lag spidskål i bunden af et ovnfast fad, og herefter bechamelsauce.
- Læg den let sprøde pancetta ovenpå og til sidst pastaplader, og så kan man ellers starte forfra.
- Når man har lavet 3-4 lag, slutter man af med bechamelsauce og friskrevet pecorino.
- Lasagnen skal have ca. 35-40 minutter på 200 gr. og ved servering drysses der med let ristede mandler, lidt ekstra citronskal og frisk basilikum.